"Nemsokára berobban a légkör, akár heves zivatarok is kialakulhatnak" - írja az OMSZ

Úgy tűnik, hogy Nyugat-Magyarország könnyebben megússza.

"Még sokfelé napos az idő, ám nemsokára berobban a légkör, és az egyre magasabbra törő gomolyfelhőkből záporok, akár heves zivatarok is kialakulhatnak" - írja Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Vasárnap is záporokra, zivatarokra kell számítani - írtuk ma reggel Vasárnap is záporokra, zivatarokra kell számítani April 24. 07:35 . Az OMSZ nemrég pontosította az előrejelzést, az egész országra riasztást adtak ki, viszont heves zivatarokra inkább az ország keleti részén kell számítani.

Forrás: OMSZ

Az időkép.hu radarképén látható, hogy délnyugat felől kisebb zivatarláncok érkeznek, és haladnak észak-keleti irányba, egyelőre elkerülve az Észak-Dunántúlt.

Forrás: időkép.hu
Az OMSZ azt írja: "Ma a déli, kora délutáni óráktól zivatarok kialakulására kell számítani: a Dunántúlon valamivel kisebb számban fordulhatnak elő, keletebbre már nagyobb területen, és várhatóan a keleti, északkeleti megyék fölött rendszerbe is szerveződnek. Az esti órákra elhagyják a zivatarok az országot."
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás