Zöld technológiákat szállítana Bécs Kínának

Az együttműködés a zöld technológiák, a smart city, a digitalizáció és az élettudományok területén elsődleges.

„Bécset világszerte zöld, élhető és nemzetközi metropoliszként tartják számon, a klíma- és környezetvédelem terén felettébb aktív és innovatív cégekkel. A Sencsennel való együttműködés megnyitja az utat a bécsi cégek és startupok zöld technológiákon alapuló projektjei előtt a Távol-Kelet felé és intenzívebbé teszi a két város kapcsolatát, valamint a tudáscserét” – mondta Peter Hanke a Bécsi Gazdasági Ügynökség elnöke annak kapcsán, hogy az osztrák főváros és Sencsen szándéknyilatkozatot írt alá a múlt héten. Az együttműködés célja, hogy Bécs megmutassa Sencsennek, miként támogatják a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését és a klímasemlegességet célzó projekteket, az osztrák főváros cégei pedig részesülhessenek a kínai régió növekedéséből és innovációs potenciáljából.

Peter Hanke, Bécs gazdasági városi tanácsnoka és Cao Saixian, a Sencseni Külügyi Hivatal vezetője szándéknyilatkozatot ír alá.
© FAO Shenzhen

Sencsent a kínai gazdasági növekedés egyik motorjaként tartják számon, ahol relatív magas az életminőség. Az 1980-ban különleges gazdasági zónaként kijelölt városnak ma körülbelül 17 millió lakosa van, ezzel Kína harmadik legnépesebb városa. Hongkonggal, Kantonnal (Kuangcsou) és Makaóval része a Gyöngy-folyó deltájánál kialakult megarégiónak - közölte Bécs nemzetközi irodája.

A Bécs és Sencsen közti szándéknyilatkozat nyolc hónapon belül már a harmadik ilyen megállapodás – korábban Bangkokkal és Sanghajjal írt alá szándéknyilatkozatot az osztrák főváros.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ha további híreket és információkat is szeretne megtudni Sopronból és környékéről, iratkozzon fel az enyugat.hu facebook oldalára

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek