Az önkormányzatok és a vendéglősök is bajban vannak, de Szombathelyen úgy döntöttek, összefognak

Nemény András polgármester többek közt elengedné a közterület-használati díjat.

Nemény András, Szombathely polgármestere a vendéglátósok tíz képviselőjével pénteken arról tárgyalt, hogy a nehéz helyzetbe került szektort hogyan tudná támogatni a szintén nehéz helyzetbe került önkormányzat - tudtuk meg a polgármester hivatalos Facebook-oldaláról.

A polgármester lapunknak hozzátette, hogy ő kérte az egyeztetést.

Nemény András ezután arról számolt be, hogy javaslatot fog tenni a 2021-es évben a teraszokat érintő közterület-használati díjak elengedésére.

"Rendeletet szeretnék alkotni arról, hogy a szombathelyi vendéglősöknek nulla forint legyen a közterület-használati díja" - részletezte.

"A majdani nyitást követően bevonjuk a helyi vendéglátósokat a belvárosi programok szervezésébe. Ezalatt kis rendezvényeket, de akár a Savaria Karnevált is értem" - árulta el a polgármester.

A városi médiafelületeken külön reklámkampányt folytatunk a helyi vállalkozók segítésére" - olvasható még a bejegyzésben. Ezzel kapcsolatban Nemény András azt is elmondta lapunknak, hogy a tervek szerint a városháza folyamatosan tartani fogja a kapcsolatot az egyik vendéglátós képviselővel, és ha rendezvény van, egyeztetni fognak a részletekről.

A polgármester szerint ez az együttműködés nem csak a Covid-19 idejére szólna. A járvány leküzdése után is szorosabb kapcsolatban szeretnének maradni a helyi vendéglősökkel, termelőkkel és kereskedőkkel.

Végezetül Nemény András - a félreértések elkerülése végett - még annyit hozzátett, hogy a korlátozások feloldásáig zárva tartanak a vendéglátók, ennek ellenkezőjére senkit sem buzdítana.

"Addig is mindenkit kérek, hogy étel, ital rendelésével segítse a nehéz helyzetben lévő éttermeket, kávézókat és cukrászdákat" - tette hozzá.

Nemény András a vendéglátósok képviselőivel tárgyal
Nemény András Facebook-oldala

Szombathely mellett más önkormányzatok is érzékelik a problémát. A tegnapi napon például Cser-Palkovics András jelentette be, hogy Székesfehérvár gazdasági mentőcsomagot hoz létre a helyi vendéglátóipar számára.

A témával egyébként lapunk is többször foglalkozott, az erről szóló cikkeinket ide kattintva olvashatja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság