Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Az önkormányzatok és a vendéglősök is bajban vannak, de Szombathelyen úgy döntöttek, összefognak

Nemény András polgármester többek közt elengedné a közterület-használati díjat.

Nemény András, Szombathely polgármestere a vendéglátósok tíz képviselőjével pénteken arról tárgyalt, hogy a nehéz helyzetbe került szektort hogyan tudná támogatni a szintén nehéz helyzetbe került önkormányzat - tudtuk meg a polgármester hivatalos Facebook-oldaláról.

A polgármester lapunknak hozzátette, hogy ő kérte az egyeztetést.

Nemény András ezután arról számolt be, hogy javaslatot fog tenni a 2021-es évben a teraszokat érintő közterület-használati díjak elengedésére.

"Rendeletet szeretnék alkotni arról, hogy a szombathelyi vendéglősöknek nulla forint legyen a közterület-használati díja" - részletezte.

"A majdani nyitást követően bevonjuk a helyi vendéglátósokat a belvárosi programok szervezésébe. Ezalatt kis rendezvényeket, de akár a Savaria Karnevált is értem" - árulta el a polgármester.

A városi médiafelületeken külön reklámkampányt folytatunk a helyi vállalkozók segítésére" - olvasható még a bejegyzésben. Ezzel kapcsolatban Nemény András azt is elmondta lapunknak, hogy a tervek szerint a városháza folyamatosan tartani fogja a kapcsolatot az egyik vendéglátós képviselővel, és ha rendezvény van, egyeztetni fognak a részletekről.

A polgármester szerint ez az együttműködés nem csak a Covid-19 idejére szólna. A járvány leküzdése után is szorosabb kapcsolatban szeretnének maradni a helyi vendéglősökkel, termelőkkel és kereskedőkkel.

Végezetül Nemény András - a félreértések elkerülése végett - még annyit hozzátett, hogy a korlátozások feloldásáig zárva tartanak a vendéglátók, ennek ellenkezőjére senkit sem buzdítana.

"Addig is mindenkit kérek, hogy étel, ital rendelésével segítse a nehéz helyzetben lévő éttermeket, kávézókat és cukrászdákat" - tette hozzá.

Nemény András a vendéglátósok képviselőivel tárgyal
Nemény András Facebook-oldala

Szombathely mellett más önkormányzatok is érzékelik a problémát. A tegnapi napon például Cser-Palkovics András jelentette be, hogy Székesfehérvár gazdasági mentőcsomagot hoz létre a helyi vendéglátóipar számára.

A témával egyébként lapunk is többször foglalkozott, az erről szóló cikkeinket ide kattintva olvashatja.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság