Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Koncertekkel, kertmozival és színházzal indul a szombathelyi Zsinagóga Udvar nyári sorozata

Szórakozás közben még jótékonykodhatunk is a város egyik leghangulatosabb nyári helyszínén.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Évek óta tart a Zsinagóga Udvar, vagy ahogyan sokan ismerik, a Szimfónia Kávézó nyári rendezvénysorozata. A program összeállt és rövidesen indul is. Talán nem írunk valótlant, ha azt állítjuk, ez az egyik leghangulatosabb szombathelyi nyári helyszín. Aki nem hiszi, jöjjön el - és nézze meg!

Minden évben valami újat

Holdosi Attila főszervező lapunknak elmondta, minden évben valami újat, minőségibbet akarnak - így pár éve elindították a kertmozit. Most ehhez jön a színház. Az idén egy előadás lesz, július 6-án Kálloy Molnár Péter Ősember című egyemberes darabja. Jövőre már nagyobb produkciókkal is készülnek majd.

A helyszín
Bonyhádi Zoltán

De egyelőre maradjunk az idei nyárnál! Ahogyan megszokhattuk, lesz néhány kiemelt koncert, ahol országosan ismert előadók lépnek fel - mellettük pedig lesznek helyi és környékbeli zenekarok. Sajnos tavaly több koncert is elmaradt, illetve félbeszakadt az eső miatt. Ez a kiemelt koncerteket és a színházat nem fogja érinteni: ha rossz idő lesz, a produkció és a közönség beköltözik a Bartók Terembe. Nincs messze - pár méter.

Kiemelt koncert lesz június 19-én Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint fellépése, augusztus 10-én pedig a Jónás Vera Experiment koncertje. A részletes program és a többi fellépő a plakáton:

Amíg a koncertek hétvégén (pénteken vagy szombaton) lesznek, a kertmozi mindig keddi estéken jön. Hat filmet nézhetünk meg, a vetítések előtt Vágvölgyi András mozgókép-pedagógus mond filmajánlót. Újdonság idén, hogy a nagy mozifilmek előtt a művészeti szakgimnázium filmszakos diákjainak kisfilmjeit, videoklipjeit is vetítik. (Alul keretben.)

Holdosi Attila elmondta, hogy az idén a közönség jótékonykodhat is. Tavaly külsős felkérésre már volt egy jótékonysági akciójuk, az idén az egész programsorozat alatt lehetőség lesz adományozni. Az idén a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány javára gyűjtenek - az összegyűlt adományokat az utolsó koncerten adják át az alapítvány kuratóriumi elnökének.

Nulladik koncert

Holdosi fontosnak tartotta kiemelni, hogy egy ilyen sorozat nem működhet támogatók nélkül: köszönetét fejezte ki a TDK Epcosnak, az LuK Savariának, a Volvo Alpok Autó Kft-nek és a Miamax Kft-nek. A sorozatnak természetesen vannak médiatámogatói is - köztünk lapunk, a Nyugat.hu.

Amúgy pedig nem is kell megvárni a sorozat kezdetét, ha valaki a Zsinagóga Udvarban akar egyet bulizni - hiszen megteheti ezt már most szombaton, május 26-án. A szombathelyi színészekből álló zenekar, a Mágikus Mintha ad egy hangulatosnak ígérkező koncertet 20:30-tól (asztalfoglalás ajánlott). Ez az este nem tartozik szorosan a nyári programsorozathoz, ám méltó felvezetése lesz annak.


A kertmozi műsora

2018. június 05. (kedd)

Quentin Tarantino: Ponyvaregény (1994) amerikai, +18, 150’

Kísérő kisfilmek:

Lengyel Dömötör és Szemes Dániel: Watch dogs (2016) 02’25” (akciófilm-etűd a Watch dogs számítógépes játékról)

Szemes Dániel: Colours (2018) 01’35” (réteganimációs kisfilm az Eticatt zenekar dalára)

2018. június 26. (kedd)

Fazekas Csaba: Swing (2014) magyar, +12, 117’

Kísérő kisfilm:

Balázs Mercédesz: Hableány (2018) 04’15” (festményanimációs kisfilm Marton Viki dalára)

2018. július 10. (kedd)

Antal Nimród: A Viszkis (2017) magyar, +16, 126’

Kísérő kisfilm:

Varga Gábor: DROG (2016) 03’12” (animációs kisfilm a televízió nyomasztó hatásáról)

Németh Ingrid: Our bodies (2016) 02’04” (avantgard stílusú videóetűd az emberi testről)

2018. július 24. (kedd)

Rohonyi Gábor - M. Kiss Csaba: Brazilok (2016) magyar, +12, 95’

Kísérő kisfilm:

Peszleg Barnabás: Semmi és minden (2018) 03’42” (animációs-élőszereplős kisfilm Marton Viki dalára)

2018. augusztus 07. (kedd)

Robert Zemeckis: Vissza a jövőbe (1985) amerikai, +12, 111’

Kísérő kisfilm:

Farkas Balázs: Youth of the nation (2007) 04’20” (fotóanimációs kisfilm a P.O.D. zenekar dalára)

2018. augusztus 21. (kedd)

Bacsó Péter: A tanú (1969) magyar, +12, 103’

Kísérő kisfilm:

Lichtl Dániel: Apa kocsit hajt (2005-2006) 02’19 (réteganimációs kisfilm a Tudósok zenekar dalára)

Péter Vivien: Tree (2018) 01:50” (testanimációs-élőszereplős kisfilm egy kamaszlány belső világáról)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra