Féltékenység után gyilkosság - a bobai emberölés tárgyalásáról (Folyamatosan frissítve)

A Szombathelyi Törvényszék tárgyalja T. G. emberölés bűntette miatt indult ügyét.
 
 

Féltékenység után gyilkosság - a bobai emberölés tárgyalásáról (Folyamatosan frissítve)

A Szombathelyi Törvényszék tárgyalja T. G. emberölés bűntette miatt indult ügyét.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Féltékenység után gyilkosság - a bobai emberölés tárgyalásáról (Folyamatosan frissítve)

A Szombathelyi Törvényszék tárgyalja T. G. emberölés bűntette miatt indult ügyét.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott 2013. márciusa körül ismerkedett meg a gimnazista sértettel elsősegély képzés keretében. A vádlott felvette a sértettel a kapcsolatot, a közös szakmai érdeklődésből személyes vonzalom, majd szexuális viszony alakult ki közöttük.

A vádlott a találkozásaik során többször bántalmazta a sértettet, aki a történteket barátnőinek mesélte el, és felmerült benne, hogy a szakít a vádlottal, így 2014. decemberétől 2015. februárig találkozásaik ritkultak.

2015. február közepe körül kiderült, hogy a vádlott élettársa terhes, ezért a vádlott közölte a sértettel, hogy szeretné befejezni a kapcsolatukat, de a beszélgetés után sem szakítottak.

2015. július 21-én a vádlott többször meglátogatta a sértettet a lakóhelyén, aki több dologban számon kérte a vádlottat. Aki a szidalmazás miatt feldühödött és a ház pincelejárat közelében lévő nappalijában bántalmazta a sértettet, akinek feje az ajtófélfának és a küszöbnek is nekiütődött.

A vádlott ezután elindult haza, de végig gondolta a történteket, és rájött, hogy a sértett feljelentheti, kapcsolatukat várandós élettársának feltárhatja, ezért elhatározta, hogy megöli a sértettet úgy, hogy a bűncselekményt balesetnek álcázza.

A vádlott visszament a házba, és látta, hogy a sértett a pincelejáratnál fekszik, vérzik a feje, eszméletvesztés utáni állapotban volt. A vádlott levonszolta a sértettet a pincébe, a fejét egy gerenda élének ütötte, majd a sértettet ülő helyzetben a falnak támasztotta.

Ezután a vádlott a sértett telefonjáról felhívta a saját telefonját, majd a sértett telefonján a gyári beállítások visszaállítását elvégezte, majd a fürdőszobából egy törölközőt vett magához, és a nappaliban lévő vérnyomokat feltakarította, ezután elhagyta a házat.

Pár perc múlva saját mobiltelefonjáról felhívta a sértett apját, akivel közölte, hogy a sértett nemrég hívta őt azzal, hogy leesett a pincébe és balesetet szenvedett. A hívás után a vádlott visszament a házba a koponyaűri sérülésektől védekezésre képtelen állapotban lévő sértetthez, és észlelte, hogy nincs légzése.

A vádlott azért, hogy a később kiérkező mentősöknek azt tudja mondani, hogy a sértetten újraélesztést végzett, a pincében az újraélesztéshez megfelelő helyre vitte és értesítette a mentőket.

A bejelentés közben a sértett sikoltozni kezdett, a vádlott ekkor a sértett fejét a földhöz csapta, testét lenyomta, száját és orrát befogta, és mindaddig fogva tartotta, amíg a sértett megfulladt.

A vádlott a mentők kiérkezéséig folytatta a bűncselekmény nyomainak feltakarítását, majd a mentők kiérkezését követően imitálta, hogy a sértetten újraélesztést végez.

A Vas Megyei Főügyészség a vádlottat aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja.

A tárgyaláson hosszan sorolta az ügyész a 18 éves, 45 kilós lány sérüléseit. A vádlott ismerte el bűnösségét, nem tesz vallomást, de azt elmondta, hogy nagyon sajnálja a történteket, soha nem akart fájdalmat okozni és ha lehetne, mindent visszacsinálna.

A lány édesapja az első tanú

Többször elsírta magát vallomás közben az áldozat édesapja, aki a bíró kérdésére elmondta, hogy lánya érdeklődött a mentőtiszti képzés iránt, ekkor ismerkedett meg a vádlottal, akit a példaképének tekintett.

Az apa elmondta, hogy mivel a férfinek élettársa volt, így nem feltételezett semmit arról, hogy nekik kapcsolatuk lehet egymással. Akkor kezdett gyanakodni, amikor a lánya elment egy egészségügyi táborba, ahonnan három nap múlva hazajött.

Kiderült, hogy T.G. hozta el onnan. Az apa felelősségre is vonta a férfit, hogy vadidegenként hogyan hozhatta el a táborból a 16 éves lányát, akiért elvileg a táborvezető felelt a tábor ideje alatt? Az apának szemet szúrt az is, hogy a másfél órás út három óráig tartott hazáig. Ezért T.G.-t eltiltotta a lányától és megtiltotta azt is, hogy a házukba bemenjen.

A lány a gimnázium mellett elvégezte az egészségügyi főiskolát is, egy év alatt teljesítve a négy éves tananyagot. A tanév végén emelt szintű érettségit tett le, 98 százalékos eredménnyel. Az apa ekkor nem sejtett semmit arról, hogy lánya szorosabb kapcsolatban van T.G.-vel, továbbra is csak szakmai kapcsolatot feltételezett.

A gyilkosság napja, az apa szemszögéből

T.G. 12:30 körüli időben hívta az apát, azzal, hogy kislánya leesett a lépcsőn, indul hozzá segíteni, majd bontotta a vonalat. Az apa ekkor már nem tudta felhívni a lányát, mert annak telefonja elérhetetlen volt. Néhány perc múlva T.G. azzal hívta, hogy a helyszínen van, a lánya koponyasérülést szenvedett és össze-vissza beszél.

Az apa a háttérben hallotta a lánya nyöszörgését és ettől teljesen lefagyott, várta az új hívást, hogy a lánya jobban van. A férfi felesége ekkor Budapesten tartózkodott.

Később Boba polgármestere hívta, hogy menjen azonnal haza. A buszon a sofőr megemlítette neki, hogy 12:15-kor T.G. kerékpárja már a házuk előtt volt, így furcsa, hogy a "baleset" negyed órával később történt. Amikor hazaért a vádlottal az udvaron találkozott és mondta is neki, hogy „Ez a te műved volt!”

Az apa ezután a vallomásában olyan esetet is felhozott, ahol a vádlott korábban jelen volt és az "gyanúsan" halállal végződött, illetve indulatosan használta a sorozatgyilkos kifejezést is. Az említett esetre nem térünk ki.

A tárgyalás 11 órakor újabb tanúk meghallgatásával folytatódik.

11:15 - Az áldozat nővére a tanúk padján

Az áldozat korábban azt mondta a nővérének, hogy csak baráti a kapcsolata T.G.-vel, de úgy érezte, hogy a lány eltávolodik tőle és a szüleitől is. Az áldozat telefonon és chat-en is tartotta a kapcsolatot későbbi gyilkosával. A testvér nem tartotta jónak a kapcsolatukat és jelezte is húgának. Később azt is megtudta, hogy T.G. beleverte a fejét a szekrénybe. A nővér azt kérte, hogy fejezzék be a kapcsolatukat és mielőbb szakítson a férfivel.

A gyilkosság napján a falu polgármestere értesítette arról, hogy újraélesztik a húgát. Otthon már nem engedték le a pincébe. T.G. tőle kért egy pohár vizet, amit furcsán kiöntött a padlóra, majd elkezdte feltörölni. Az ügyész megkérdezte, miért bántalmazta korábban a testvérét T.G.? A tanú erre azt válaszolta, hogy megkérdezte erről a húgát, aki erre annyit mondott: "Csak úgy."

T.G. korábban a nővérnek Facebookon írt üzenetet, ebben arról írt, hogy ő hangolja T.G. ellen a barátnője szüleit.

11:30 - Boba polgármestere a következő tanú

Boba polgármestere egyben a vádlott szomszédja is - derült ki a tanúvallomásból. A polgármester nem tudott T.G. és a lány viszonyáról, a férfi kb. négy éve költözött a szomszédos házba, negatív dolgot nem tudott róla mondani.

A gyilkosság napján a vádlott őt is felhívta, hogy K. leesett a lépcsőn, újra kell éleszteni. Azonnal a helyszínre indult autóval és értesítette K. nővérét is. A polgármester nem ment le a pincébe, így látta, amint T.G. egy furcsa mozdulattal kiborítja a vizet, majd azonnal sürögni kezdett, hogy rögtön feltörli. Másik pohár vizet viszont nem kért a szomja csökkentésére.

13:05 - Délelőtt is látták a férfit a háznál

A negyedik tanú vallomásából kiderült, hogy T.G.-t már a délelőtti órában, 9:15 körül látta az áldozat házánál. A tanú ezután Celldömölkre vitte rokonát, majd visszatérve 12:30 körüli időben szintén látta kerékpáron a ház körül a vádlottat.

13:23 - Mentőszakápoló a tanúk padján

A házhoz elsőként kiérkező mentőszakápoló a bíró kérdésére elmondta, hogy egy bobai családi házhoz riasztották őket, háztartási balesethez, pincébe leesett, eszméletlen sérülthöz. A megadott háznál senki nem várta őket, az utcában sem volt mozgás. Többször is hangjelzést adtak, mire T.G. pánikszerű hangon kiszólt a kerítésen: „a pincébe gyertek, ott vagyok”, majd eltűnt.

A mentők keresték a pincelejáratot, először rossz helyen, majd a házban megtalálták a sötét lejáratot. A kapcsolót nem lelték meg, ezért egyikőjük bekapcsolta a mobiltelefonja zseblámpa-funkcióját és így mentek le a sötét pincébe, aminek az alján megtalálták a kapcsolót. Ekkor látta meg a tanú T.G.-t, aki egy vékony testalkatú lány mellett térdelt és mellkaskompressziót végzett. A mentőszakápoló kiemelte, furcsa volt neki, hogy befúvást nem látott.

„Vegyétek át tőlem, mert megdöglök. Már tíz perce nyomom” - mondta T.G., aki ezután eltűnt. A mentőszakápoló elmondta, sem légzése, sem keringése nem volt a sértettnek, klinikai halált feltételezve "folytatták" az újraélesztést.

A félautomata defibrillátor az analizálás után nem javasolta sokk leadását. A mentők képzettebb répcelaki kollégáik kiérkezéséig folytatták az újraélesztést, majd ezután már öten küzdöttek a lány életéért.

A tanú elmondta: a helyszínt biztonságosnak ítélte meg, ezért teljesen a lányra koncentrált, nem figyelte T.G.-t, aki korábban elmondta nekik, hogy az áldozat a fejsérülése után felkelt és nekiszaladt a pinceajtónak.

Ez hihető is lett volna, azonban a sérülések már nem ezt a történetet támasztották alá. Ha ugyanis zavartan nekiszalad az ajtónak, akkor az arca sérül, nem a háta, könyöke és a lába.

A következő tanú is mentő volt a tárgyaláson, megerősítette a kollégája által elmondottakat.

14:15 - Holnap folytatás!

Korábbi tanúvallomások felolvasásával folytatódik a tárgyalás. T.G. figyeli a bírót, teljesen nyugodt, mozdulatlanul ül.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés