NATO-katonákat képeznek ki az orosz álhírek elleni fellépésre

 
 

NATO-katonákat képeznek ki az orosz álhírek elleni fellépésre

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

NATO-katonákat képeznek ki az orosz álhírek elleni fellépésre

A NATO kötelékében januártól Észtországban szolgálatot teljesítő dán katonák kiképzést kapnak arra, hogyan lépjenek fel a térségben állomásozó NATO-katonákról szóló, Oroszország által terjesztett álhírek ellen - közölte hétfőn Claus Hjort Frederiksen dán védelmi miniszter.

Jó példa az ilyen félretájékoztatásra az az álhír, amely februárban terjedt el villámgyorsan a közösségi médiában arról, hogy a NATO kötelékében Litvániában szolgálatot teljesítő német katonák megerőszakoltak egy 15 éves helyi lányt. Darius Valkavicius litván főügyész akkor azt mondta: a hamis vádaskodás "egy harmadik országból származik, amely nem tagja az Európai Uniónak". A NATO szerint az álhír mögött Oroszország áll, és a brüsszeli központ arra figyelmeztetett: a jövőben további hasonló hamis hírekre lehet számítani.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés