Parlagfű-írtás Vas megyében

 
 

Parlagfű-írtás Vas megyében

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Parlagfű-írtás Vas megyében

Idén is különös figyelmet fordít Vas megye a parlagfű irtására. A törvényi kötelezettség a parlagfű virágzásának megakadályozását írja elő a telektulajdonosok számára. Mint azt Káldi János a Vas megyei Növény és Talajvédelmi Felügyelőség vezetője elmondta, folyamatosan figyelik július 15-ig - a parlagfű első virágzásáig - a telkeket és a mezőgazdasági területeket, és ha azt tapasztalják, hogy valaki nem írtja telkén a gyomnövényt, a jegyzőkönyv felvétele után kötelező a büntetés. A minimum büntetés 20 ezer forintról 15 ezer forintra csökkent, a maximum azonban továbbra is 5 millió forint. Megyénkben eddig az egy millió forint körüli bírság volt a legmagasabb. az emberekben egyre inkább tudatosul a növény káros hatása, így ma már mindenki időben lépéseket tesz a gyomnövény terjedése ellen.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés