A Himnusz alatt érkezett az első riasztás

Tűzijáték okozott tüzet.
 
 

A Himnusz alatt érkezett az első riasztás

Tűzijáték okozott tüzet.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A Himnusz alatt érkezett az első riasztás

Tűzijáték okozott tüzet.

Hagyományosan együtt köszöntötték az új évet a szolgálatban lévő mentők, rendőrök és tűzoltók Szombathelyen, de a Himnuszt már nem tudták végighallgatni, befutott az év első tűzriasztása. Egy négyemeletes tömbházhoz vonultak, ahol tűzijáték miatt lángolt egy ablakkeret. A lakásban senki nem tartózkodott, így be kellett törni az ajtót.

Éjfélre a szombathelyi emlékműdombon gyűltek össze azok a szolgálatban lévő mentők, rendőrök és tűzoltók, akiknek éppen nem volt riasztásuk. Több éves hagyomány ez a vasi megyeszékhelyen. A Himnusz után rendszerint pukkantak a gyerekpezsgők kupakjai és boldog új évet kívántak egymásnak a jelenlévők.

Az idén ez elmaradt, a "közlemény" ugyanis a Himnusz felénél érkezett. A tűzoltók már pattantak is a kocsiba és nem sokkal később már robogtak a tűzeset helyszínére, a Szűrcsapó utcába. Szerencsére nem lakástűz volt, hanem "csak" az ablakkeret gyulladt meg egy eltévedt (?) tűzijáték-rakétától. (A kérdőjel azért szerepel, mivel tapasztalatunk szerint többen szórakoztak azzal, hogy autók felé lőtték a pirotechnikai eszközöket. Ebből a tűzeset közelében majdnem tettlegességig fajult a vita egy fiatal és egy autóvezető között.)

A tűzoltók hiába dörömböltek az érintett, égő ablakkeretű lakás ajtaján, ezért betörték az ajtót. A tüzet sikerült gyorsan eloltani, az ablakkeretet pedig kiemelték, az izzást megszüntették. A rendőrség ezután megpróbálta felkutatni a lakás tulajdonosát, aki jó eséllyel nem így szerette volna kezdeni az új évet.

Ugyan a mentőknek itt nem akadt dolguk (szerencsére), de az ő éjszakájuk sem volt unalmas. Ingajáratban közlekedtek a szórakozóhelyek és a kórház között, sokan ugyanis most sem érezték, mikor illene megállni az ivásban, vagy egyéb bódulatot okozó anyag fogyasztásában.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés