Ez a Haladás-komplexum már a családé!

Mondotta Mészáros Lőrinc veje a ma délelőtti szombathelyi, meglehetősen szürreális munkacsarnokavatón. Ami kezdődött azzal, hogy a biztonságiak megcsicskáztatták a médiát.
 
 

Ez a Haladás-komplexum már a családé!

Mondotta Mészáros Lőrinc veje a ma délelőtti szombathelyi, meglehetősen szürreális munkacsarnokavatón. Ami kezdődött azzal, hogy a biztonságiak megcsicskáztatták a médiát.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Ez a Haladás-komplexum már a családé!

Mondotta Mészáros Lőrinc veje a ma délelőtti szombathelyi, meglehetősen szürreális munkacsarnokavatón. Ami kezdődött azzal, hogy a biztonságiak megcsicskáztatták a médiát.

Mindenre számítottunk, csak erre nem. Tíznél több éve járunk átadókra és különböző szalagátvágásokra, de ami ezt a mai csarnokavatót illeti, ilyen szürreális, szervezetlen, és sajtó munkatársait lekezelő eseményben még nem volt részünk. Ahhoz képest pláne, hogy ez az évtized legnagyobb szombathelyi beruházása, hogy 15 milliárd közpénzt fordítottak rá, bocsánat: kapott ajándékba Szombathely.

Kezdjük azzal, hogy előzetesen regisztráltunk, kaptunk is meghívót, hogy a Rohonci úti bejáraton keresztül fél tíztől bejuthatunk a szombathelyi új stadionkomplexumba. Ehhez képest háromnegyed tízkor a megadott helyszínen, többedmagunkkal, sajtósokkal és egy fideszes önkormányzati képviselővel együtt elzavartak bennünket. Mondván, a másik bejárathoz kell mennünk. Odacammogtunk a szitáló esőben.

Ahol aztán egy modortalan kockafejű kidobó újra megcsicskáztatott bennünket, hogy menjünk csak vissza, mert nem itt, hanem mégis ott van a beléptetés. Mit tehettünk mást? Visszamentünk.

Az csak egy dolog, hogy mivel pár hete az akkori sajtóbejárásra elfelejtettek meghívni bennünket, médiát, szerettük volna legalább most kicsit körbenézni, mit is avatnak ma. Kíváncsiak voltunk, hogyan néz ki ez az egész, ezért is jöttünk el nagy lelkesen a mai munkacsarnok átadóra. Ehhez képest feltereltek bennünket a csarnok lelátójára, ahonnan se ki se be, a sárga szalag, amit a kezünkre aggattak, arra jogosított fel, hogy a nézőtéren csücsüljünk. A fotósok, kivétel a városháza hivatalos munkatársát, szintén itt, a kakasülőn kaptak helyet. Így nem láttunk mást, a politikusok és sportolók hátát, távolról a szalagátvágást.

Más kérdés, mennyire bután nézett ki középen ez a félig üres VIP szektor, ahová a sportolók és politikusok ülhettek.

Nekünk fura sorrendben zajlott a protokoll is, először letudtuk a beszédeket, aztán következett a himnusz, végül egy kis kötélugrós műsor, közben egy meglehetősen vicces mega méretű kulcsátadó.

Az a dolog egyik fele, hogy a csarnok lelátóján kívül semmit sem láthattunk. De hivatalos adat sem hangzott el, sajtóanyagot sem kaptunk arról, pontosan mit építettek ebből a 15.6 vagy ki tudja mennyi milliárdból.

De ne legyünk ennyire faksznisak, lássuk, ki mit mondott ezen az ünnepen

Az elmúlt évtizedek legnagyobb építkezéseként definiálta a Haladás komplexum átépítést Puskás Tivadar szombathelyi polgármester. Másfél évvel ezelőtt, 2016. februárjában kezdődött a beruházás, akkor bontással. Mára kész az alkotás, ami gyönyörű lett, és dícséretes.. Minden gyerek tudja, folytatta a polgármester, hogy aki jól viselkedik, annak hoz a Jézuska ajándékot.

Mészáros Lőrinc veje, Homlok Zsolt, aki hivatalosan a 2013. óta a Haladás VSE elnöke, beszédét azzal kezdte, hogy elárulta a titkot, mit is jelent a haladás szó, megnézte az értelmező kéziszótárban: "előremenetelés, erkölcsi előrelépés". Elmondta, hogy az elmúlt öt évben sikerült a Haladásnak gazdaságilag megerősödnie, növelni a szakosztályok számát és a sportolók létszámát, kiemelkedő sporteredményeket értek el a legtöbb területen, és most megújult az az infrastruktúra is, amelyben működhetnek.

Ahogy aztán fogalmazott: "És ma, 2017-ben itt állunk egy létesítményben, elszorul a szívem, hiszen ez egy álom volt! És az álom most teljesült. Itt vagyunk, egy új komplexumban, ami már a miénk, a családé, a Haladás-családé, és a következő napokban kezdjük a beköltözést.

Az elnök utalt még arra, hogy 2018-ban lesz a Haladás VSE százéves, az új otthonban pedig méltó módon ünnepelhetik majd meg az évfordulót.

Hende Csaba következett a sorban, aki hangsúlyozta: a XXI. századi követelményeknek megfelelő sportlétesítmény a Haladás szinte valamennyi szakosztályának új otthont, a szombathelyi fiatalok számára pedig sportolási lehetőséget kínál. Elmondta, hogy az új létesítmény korszerű technológiával épült, energiafelhasználása is takarékos, ezért fenntartása valószínűleg nem fog többe kerülni mint a régi, lebontott sportcentrumé. Kiemelte: továbbra is vannak, akik megpróbálják szembeállítani a sportfejlesztéseket az egészségügy fejlesztésével, holott szerinte a prevencióra, megelőzésre, egészséges életmódra, ennek részeként a sportra fordított pénz a leghatékonyabb egészségügyi beruházás. Majd nyomatékosította, 2010 óta Szombathelyen 17 milliárd forintot fordítottak a Markusovszky Kórház fejlesztésére.

Így voltunk mi is ezzel a stadionnal, amit a város, amelyik jól viselkedett, így ajándékba kapta: szerettük volna kicsit megnézni

Könyörögtünk, imádkoztunk, hogy jó kislányok leszünk, csak hadd nézzük meg legalább a lelátóról a stadiont. De nem, nem lehetett, mert, mondták a biztonságiak, tönkretesszük a pályát estére. A legvégén csak nem bírtuk ki, elindultunk magunktól, biztonsági őröket kijátszva és könyörögve eljutottunk a kazánházig, láttuk a VIP szobákat is, hol lesz este a Soulwave és a többi fellépő öltözője. A legvégén pedig csak dobtunk a pálya széléről is egy szelfit , nagy titokban erről a "mi kis stadionunkról".

A "családias" folytatásról

A Haladás sportkomplexum avatója ma este 19.19-kor a stadion ünnepélyes átadásával folytatódik tovább, ahol Mészáros Lőrinc horvátországi csapata, az Eszék játszik majd a házigazda Szombathellyel. Az esti programot már megírtuk, itt találja!

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés