Nézzék csak, milyen vagány lett az új Haladás Stadion!

Sajtóbejárást tartottak a komplexumban, csak éppen a sajtót felejtették meghívni a szervezők. A lakájmédia volt csak jelen az eseményen.
 
 

Nézzék csak, milyen vagány lett az új Haladás Stadion!

Sajtóbejárást tartottak a komplexumban, csak éppen a sajtót felejtették meghívni a szervezők. A lakájmédia volt csak jelen az eseményen.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Nézzék csak, milyen vagány lett az új Haladás Stadion!

Sajtóbejárást tartottak a komplexumban, csak éppen a sajtót felejtették meghívni a szervezők. A lakájmédia volt csak jelen az eseményen.

A múlt pénteken ugrottunk egy nagyot és csaptunk bele a levegőbe, hiszen kiderült, hogy a 15,2 milliárd forintból (csak, hogy könnyebben lehessen felfogni, 15 ezer kettőszáz millió forint) épült Haladás Sportkomplexumot november 8-án adják át.

A stadion épülését folyamatosan nyomon kísértük. Voltak fotóink, videóink a régi stadion bontásáról, az alapkő-letételről, és arról is, hogyan épülget folyamatosan a szombathelyi foci drukkerek szentélye. Vártuk már, hogy mikor kapunk engedélyt bemenni a stadionba, hogy fotógalériát készíthessünk, és megnézhessük mire lett elköltve az a pénz, amit a munkásember csak a fizetési papíron lát és amit adó formájában azonnal le is vonnak tőle, hogy az államkincstárba kerülve, a parlamenti döntéshozók szeszélyének kitéve kórház, óvoda vagy éppen stadion épüljön belőle.

Szerettünk volna bemenni és megnézni, hogy milyen is lett a 15,2 milliárdból épült komplexum. Véleményt alkotni, esetleg kritikával élni a beruházással kapcsolatban. Mert Szombathely kapta a kormánytól, a kormány pedig a pénzt az adófizetőktől. Ez ugyanis a mi pénzünk.

Írtunk is levelet a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft-nek, várva a lehetőséget, mikor mehetünk be. Vártunk. Jött is a válasz, hogy egyelőre nem, de szólnak majd ha sajtóbejárás lesz. A komplexumot kezelő cég ugyanis azt írta, hogy nem akarnak senkit külön beengedni, hanem majd egyben, az összes sajtót egyszerre engedik, hogy megnézzék a stadiont.

Legutóbb, augusztus 9-én Bonyhádi Zoltán fotós kollégám küldött ez ügyben emailt, akkor ezt a választ kapta:

amennyiben lesz sajtónyilvános esemény természetesen a sajtó többi munkatársával együtt Önök is - mintahogy eddig is - meghívásra kerülnek.

Szerdán hívta sajtóbejárásra a médiumokat a cég. Csakhogy a fideszközeli újságokon kívül, más nem volt ott a bejáráson. Nem azért mert nem akartak elmenni, hanem azért mert meg sem hívták őket. Ezzel egyébként nemcsak, hogy hazudott a stadion marketing ügyeiért felelős cég, hanem kizárta a mi esetünkben azt a napi közel 50 ezer olvasót és azt a közel 80 ezer Facebook-követőnket az eseményről, akiket szintén érdekelt volna a stadion állapota, annak minden szépsége és hibája és az, hogy mire lett elköltve a fizetésének egy jó hányada.

A sajtóbejárásra a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Nemzeti Sport és Vas Népe, valamint az MTI fotósa és újságírója kapott meghívást. Rajtuk kívül pedig más sajtóorgánum sem volt jelen. Ezzel a húzással nem csak a nyugat.hu-t zárták ki az eseményről, de az RTL Híradó helyi tudósítója is erről panaszkodott.

Miért csak a lakájmédiát hívták meg az eseményre?

Mert ők nem kérdeznek kínosat.

Nem mutatják meg az esetleges hiányosságokat. A stadiont ugyanis késznek kiáltották ki, mégis majd' egy hónapot kell várni az átadóra. Miért, ha nem azért, hogy még a kívülről nem látható hiányosságokat pótolni tudják, a kisebb munkákat elvégezhessék.

Mert ők csak azt mutatják, amit a marketingesek láttatni akarnak.

Mert ezzel is gazdasági előnybe tudják hozni a saját médiájukat. Hiszen ma minden szombathelyi és foci barát a stadion képeit nézi és kattint bőszen az ezeket leközlő fotókért.

Nem lehet, hogy csupán véletlenről van szó?

Egészen biztosan nem. Hiszen a stadion kommunikációjáért felelős céggel többször leveleztünk. A múlt héten például a sajtólistáról kaptunk közleményt arról, hogy mikor lesz az átadó. A bejárás után szintén a listáról kaptunk közleményt arról, hogy bejárták a stadiont. Így csakis arról lehet szó, hogy szándékosan nem lettek hívva a stadion építtetőkkel esetlegesen kritikus sajtómunkatársak.

Ez az egész azért szomorú, mert elértünk egy újabb szintet a kormányzati kommunikációban. Ami azzal kezdődött, hogy a politikusok egyszerűen nem válaszolnak azoknak az újságíróknak akik kínosat, esetleg számonkérőt kérdeznek. Folytatódott azzal, hogy az ország szinte összes ellenzéki vagy csak néha kritikus hangot megütő újságját, tévéjét, rádióját kijátszották, ellehetetlenítették vagy éppen csak megvették kilóra. Most pedig már ott tartunk, a közpénzek elköltését szolgáló ingatlanjait csakis a szépet és jót újságírók tekinthetik meg.

Ez a fajta viselkedés egyébként nem újdonság a sportkomlexumot fejlesztő kft. körül. Szondy Szilvia ügyvezető eddig például egyetlen újságírói kérdésre sem válaszolt. Sőt, azt is megtehette, hogy korábban, bár meg kellett volna jelennie, mégsem ment el a közgyűlésre.

Valóban igaz az a mondás: a foci több mint sport.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés