Nem cserélek hazát, inkább csinálok valami faszát - Orbánnak üzennek

Videóval üzennek Orbán Viktornak egyszerű civilek. "A tiltakozások mögött olyan magyar polgárok állnak, akik számára betelt a pohár" - írják.
 
 

Nem cserélek hazát, inkább csinálok valami faszát - Orbánnak üzennek

Videóval üzennek Orbán Viktornak egyszerű civilek. "A tiltakozások mögött olyan magyar polgárok állnak, akik számára betelt a pohár" - írják.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Nem cserélek hazát, inkább csinálok valami faszát - Orbánnak üzennek

Videóval üzennek Orbán Viktornak egyszerű civilek. "A tiltakozások mögött olyan magyar polgárok állnak, akik számára betelt a pohár" - írják.

Közel két hete működik egy új weboldal az orbanviktor.tk címen, ami azt a missziót tűzte ki maga elé, hogy olyan egyszerű állampolgároknak ad teret, akik YouTube-videók útján akarnak közölni valamit (leginkább valami nem túl hízelgőt) Magyarország miniszterelnökével. Az oldal készítői nevesítik is magukat, és leszögezik, hogy semmilyen párttal nem ápolnak bensőséges viszonyt, a kormányközeli és a közszolgálati média viszont akárhányszor elmondhatja, „hogy a hallgatói és más tiltakozások mögött Soros György, Bajnai Gordon meg a nemzetközi érdekek állnak, mi megmutatjuk, hogy ez nem igaz. A tiltakozások mögött olyan magyar polgárok állnak, akik számára betelt a pohár az egyetemek szétverésével, az emberek megalázásával, a jogállam megtiprásával. ”

"Magát el fogja söpörni a népharag"

Az egyik első videó készítője Papp Réka Kinga volt, az ő közel három perces, szatirikusan fricskázó monológja már alulról súrolja a hatvanezres nézőszámot a videomegosztón, ami nem csoda, hiszen ilyen erős mondatokat lövöldöz benne: „azzal, hogy ilyen elmebeteg diktátor módjára viselkedik, csak teret annak, hogy az eddig a valagukat meresztő civilek, újságírók, nem-politizálok-jó-nekem-ha-megkeresem-a-néhány-kilómat, ezek az emberek most mind kinyitják a szemüket, és rájönnek, hogy ehhez az országhoz nekik is hozzá kell valamit rakni. ”

Kurdi Benedek, „egyelőre Budapestről” a KDNP-féle tíz érv Magyarország mellett-kampányát fordítja ki a kormány intézkedéseire vetítve. „Magyarország azért jó hely, mert nem kényszernyugdíjazzák az ELTE BTK-ról az összes olyan tanáromat, akitől tanulni lehetett valamit. Magyarország azért is jó hely, mert nem játszanak újnácik kezére állami fenntartású színházakat. Sőt, Magyarország azért is jó hely, mert a cigány barátaim nem mesélnek arról nap mint nap, hogyan igazoltatták őket minden ok nélkül” - ilyeneket mond ő többek között.

"...kiegyenesítem inkább a kaszát"

„Itt csak a szőke nőnek van kenőpénze, a költőknek nincs költőpénze és a tanulóknak nincs tanulópénze, csak diákhitele, az viszont jó sok. Itt az a kultúra, ami máshol a betegségekre a túl-kúra, vagyis valami, ami már nem kell... a fogyasztói kultúra pedig nekem az, hogy öt kilót fogytam tavaly óta, és még csak nem is sporttal, pedig sportol az egész ország, csakhogy itt nálunk a mélyrepülés a legkedveltebb sportág.” A legnépszerűbb - hatvanezres nézettségével a legnagyobb ellenzéki tüntetések nézőszámát is túlszárnyaló - videó Kemény Zsófié, aki egy slam poetry-s szabadverssel gyújt be Orbán Viktor alá.

Főleg az utolsó sorok ütöttek nagyot az ingerküszöbökre: „szóval én kiállok a sorból és nem cserélek mégsem hazát, hanem itt csinálok valami faszát, mondjuk első körben kiegyenesítem a kaszát.”

Eddig ötven hasonló üzenős videó látott napvilágot a kezdeményezés YouTube-csatornáján, mi pedig megkérdeztük a kezdeményező fiatalokat, hogy mit gondolnak, néhány ember üzenete képes lehet-e többezres tömegeket elgondolkodtatni. „Ez jó kérdés. Reméljük, hogy igen, minden kezdeményezés néhány emberrel kezdődik, aztan meglátjuk hova jut. Nyilván nincsenek illúzióink arról, hogy egy Facebook-csoport vagy blog fogja az ország sorsát megfordítani, ugyanakkor a legnépszerűbb videóinkat tízezrek látták, a teljes csatorna látogatásainak száma 280 ezer” - fogalmazott kérdésünkre Prinz Dániel, a blogot gründoló 22 éves közgazdász.

Dani egyszersmind azt is gondolja, jogos az aggodalom, hogy hiába van sok embernek elege az Orbán-rendszerből, sokan nem merik vállalni a véleményüket. „Sok olyan támogató visszajelzést kapunk, hogy ugyan jó, amit csinálunk, de a következményektől való félelem miatt nem vállalják a nevüket és arcukat.”

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés