Eddig: 1 654 863 / 3 000 000 Ft, 77 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

100 lélegeztetőt adományozott Ukrajnának Magyarország

Valószínűleg a koronavírus-járvány alatt beszerzett darabok közül.

Magyarország 100 darab lélegeztetőgépet küldött hétfőn Ukrajnának – ezt közölte Makszim Kozickij, a Lvivi Regionális Katonai Igazgatóság vezetője.

A hvg.hu szerint az egyenként több mint 30 ezer euróba (kb. 11,4 millió forintba) kerülő gépek már Lviviben vannak, innen fogják ezeket tovább szállítani Odessza, Mikolajiv, Herszon, Harkiv, Dnyipropetrovszk, Kijev, Zaporizzsja, Szumi, Ternopil, Ivano-Frankivszk, Poltava egészségügyi intézményeibe.

Lviv körzetben egy készülék már üzemel egy kórházban, ahol a háborúban megsérült katonáknak, veteránoknak és civileknek nyújtanak segítséget.

Az a hír alapjául szolgáló ukrán közleményből nem derült ki, hogy pontosan milyen lélegeztetőgépekről van szó, de valószínű, hogy a Covid-járvány idején beszerzett felesleg egy részét adományozta Ukrajnának a magyar kormány.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek