Ingyen Internet a kórházban

Szabadon használható net helyet avattak a Markusovszky Kórházban
Újabb eMagyarország Pont létesült Szombathelyen. A közösségi Internet-elérési helyet június 30-án a Markusovszky Kórház Pető Ernő Orvosi könyvtárában adták át. A rendezvényen részt vett Prazsák Gergely, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium tanácsosa, Grabant Péter regionális irodavezető, Abajkovics Péter, Szombathely Megyei Jogú Város Informatikai Szakmai Bizottságának elnöke és Dr. Lakner László Főigazgató Főorvos.

Abajkovics Péter köszöntőjében városunk kitűnő szereplését méltatta az Informatikai és Hírközlési Minisztérium pályázatán melyen 14 szombathelyi szervezetnek sikerült támogatást nyerni eMagyarország pontok létrehozására.
Egy-egy pont létrehozása 1,2 millió forintba kerül, mely magába foglalja a hardver és a szoftverek árát, illetve a telepítés és a szükséges oktatás költségeit is.
Az eMagyarország pontok kialakításának célja, hogy azok az ország egész területén, ingyen vagy igen alacsony áron, rendszeres nyitvatartással biztosítsák az internet-hozzáférést valamennyi érdeklődő számára.

A Markusovszky Kórház ePont-ja minden nap nyolctól négy óráig várja a látogatókat. A Pető Villában második emeletén levő könyvtárban elhelyezett két darab internet-kapcsolattal rendelkező számítógép nem csak a kórház dolgozói és betegei, de minden látogató számára rendelkezésre áll.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Életmód