Sitkén tesztelték a titánsárkányt

Különleges repülő szerkezet prototípusát tesztelték egy kis Vas megyei faluban. "Kémfotóinkból" olvasóink is megtekinthetik a járművet.

Korszakváltás a sárkányrepülésben
– Repülőgép-konstruktőrök, mérnökök dolgoztak ezen a gépen, csak a tervezése 8 ezer munkaórát tett ki. Az építésénél használt vadonatúj technika korszakváltást jelent a sárkányrepülésben, hiszen itt zárt kabinban történik a repülés. A gép alapja titán – árulta el Smuk Anette, a tesztelésnek helyt adó Q’Tai Fly repülőklub titkára. – A magyar sárkányrepülősök a legjobbak a világon, ezért keresték meg az osztrákok a magyarokat.

Az áramvonalas szerkezetet Tóth József világbajnok sárkányrepülő pilóta teszteli, aki már 1979 óta repül. Helikopterről ült át a sárkányba, azóta Szaud-Arábiában és Törökországban is volt repülőoktató.
– Minimum száz órát kell tesztelni ezt a repülőt, hogy az erényei mellett a hibái is kijöjjenek. Nagyon profin néz ki, roppant áramvonalas, emiatt a sebessége is jó. Amikor megláttam a fotón, azonnal tudtam, hogy ezt nekem vezetnem kell – mondta a pilóta.

Mi tud a szupergép?
Az első tesztek alapján a D-MXXS kódjelű gép utazósebessége 120 kilométer körül van, a fogyasztás még nem ismert, de a gép formája miatt biztosan jobb, mint az eddigi modellek. Az új fejlesztésű Hirth motor halkan pörög, és 95-ös keveréket eszik. Információink szerint a repülőnek lesz téliesített változata is.

A gép a nap folyamán többször a levegőbe emelkedett, a tesztelés alatt ugyanis minden apró momentum számít. Így derül ki a gép minimális és maximális sebessége, hogyan viselkedik extrém körülmények között  és milyen manőverekre képes. Mint megtudtuk, a gép fölé nyúló rúdon ülő szerkezet nem radar, hanem vészernyő, amivel a pilóta biztonságban leteheti a gépet baj esetén is.

A leszállás után a gépet fejlesztő cég tulajdonosa, Wolfgang Schuster minden alkalommal kíváncsian hallgatta a pilóta tapasztalatait, ami alapján esetleg módosítani lehet a repülőn. Bár a világon ez az egyetlen ilyen gép, a híre már messze jutott. Schustert az egyik nagy európai repülőgépgyár vezetője kereste meg és a legelső példányt már le is kötötte magának.

Józsi bácsi, a háborús pilóta
A tesztelést megnézhette a 81. évét taposó Molnár József is, aki a II. világháborúban egy Bücker Jungmann pilótája volt. Józsi bácsit teljesen lenyűgözte a repülő, amibe be is ülhetett, de legnagyobb bánatára nem szállhatott fel a pilótával.
– A tesztidőszak alatt csak a tesztpilóta repülhet, ez biztonsági előírás – magyarázta Smuk Anette. Józsi bácsi azonban nem maradt légi élmény nélkül. Egy paratrike-kal felszállhatott és a magasból nézhette a D-MXXS tesztrepüléseit.

Az idős pilóta egyébként tavaly, az oldtimer repülők szombathelyi találkozóján futott össze Smuk Anettel. Azt a rendezvényt is a Q’Tai Fly szervezte. Molnár Józsefben olyan mély emlékek törtek fel a gépmatuzsálemek láttán, hogy leült és papírra vetette emlékeit. Ebből hamarosan a Nyugaton is olvashatnak válogatást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Életmód