Újra indul a Szabadfogású Számítógépverseny

A 19 év alatti fiatalok minden, számítógéppel készített pályaműve esélyes lehet, legyen az játék, animáció, portál, honlap, szoftver vagy akár robot.

Szabadfogású Számítógép címmel második alkalommal hirdet országos versenyt 19 év alatti fiatalok számára a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ.  A versenyen minden számítógéppel készített pályamű esélyes lehet, például játékok, animációk, portálok, honlapok, szoftverek vagy akár robotok. A szervezők a formális számítástechnikai ismereteket meghaladó, újszerű, ötletes pályamunkákat várnak. Az alkotások leadási határideje 2004. október 25. 24:00 óra. A verseny győztesei értékes nyereményeket vehetnek át.

A 2003-ban első alkalommal meghirdetett Szabadfogású Számítógép versenyre összesen 633 érvényes pályamű érkezett. A magyarországi nevezések mellett érkeztek pályaművek Romániából, Szlovákiából és Szerbiából is. A nevezők közül sokan csapatban készítették el alkotásaikat, így a versenyen összesen 750-en vettek részt. A verseny legfiatalabb versenyzője 4 éves volt, aki „Lánybálna” című számítógépes rajzával jutott a nyertesek közé.
A díjazott alkotások között megtalálható volt számítógépről vezérelhető kisautó, animáció, videoklip, 3d-s logikai játék, videomontázs, oktató és segédprogramok valamint portál és honlap is.

„A tavalyi verseny bebizonyította, hogy a 19 év alatti fiatalok között valóban sokan vannak olyanok, akik kreatív módon használják a számítógépet és remek, egyedi dolgokat hoznak létre. A C3 Alapítvány a Szabadfogású Számítógép verseny újbóli meghirdetésével továbbra is erre szeretné ösztönözni a fiatalokat, reméljük idén még több nevezés érkezik.” mondta Peternák Miklós, a C3 igazgatója.

A szervezők a pályázatokat 2004. szeptember 15-től várják, beadási határidő 2004. október 25-e éjfél. A Szabadfogású Számítógép versennyel kapcsolatos információk (pályázati feltételek, nevezési lap) megtalálhatóak a verseny honlapján.

A beadott pályaműveket informatikai szakemberekből, pedagógusokból és művészekből álló zsűri értékeli. A verseny támogatóinak köszönhetően a versenyzők rendkívül értékes díjakat nyerhetnek: ösztöndíjat, IBM notebook-ot, RICOH digitális fényképezőgépet, Axelero szélessávú internet-hozzáférést és 1 éves DVD PC World előfizetést. A zsűri a kiemelkedő teljesítményeket korosztályonként is díjazza. A díjnyertes munkák egy nagyszabású rendezvény keretében a Millenáris Parkban kerülnek bemutatásra 2004 decemberében.
A verseny védnöke az Informatikai és Hírközlési Minisztérium.

Bővebb információt Fernezelyi Mártontól kaphatnak az érdeklődők.
Elérhetőségei: (1) 488 7070,  marci_KUKAC_c3_PONT_hu

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Életmód