Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

Az akasztófa-humor, avagy kinek mit javasolt Kövér?

Az akasztófa-vitában a Nyugat is érintett lett. Ugyanis birtokunkban van az akasztásról szóló hangkazetta.

A lebal-liberálisozott és posztkommunistázott sajtót lehet gyalázni, szabad országban élünk, mindenki azt kiált ki bűnbaknak, akit csak akar. Tegyük fel, ha igaz is, hogy merő utálatból kiforgatjuk az amúgy jóindulatú politikusok nemzetmentő szavait, egy dolgot most akkor sem értünk. Valami olyan történt, amit még a Fidesz píárosainak is nehéz lesz kimagyarázni: merthogy rosszindulat ide vagy oda, ez egyszer biztosan nem mi hazudtunk...

Akasztófahumor Békéscsabán

Akasztófahumor Békéscsabán

Arról, hogy Békéscsabán kinek mit javasolt Kövér László Fidesz-alelnök, arról mi semmit sem tudhatunk. Nem voltunk jelen, tehát csak a Népszabadságra hagyatkozhatunk: "Eddig tartott a békés rendszerváltás? - címmel tegnap rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Békéscsabán Tóth Károly MSZP-s országgyűlési képviselő. A szocialista politikus állította, részt vett Kövér László szombati békéscsabai fórumán, ahol a Fidesz ügyvezető alelnöke Tóth szerint az olimpia kapcsán kijelentette: "Sokan vannak ma Magyarországon, akik nem tudnak örülni a kormány intézkedéseinek és sikereinek. Ezért azt ajánlom nekik: vegyenek egy kalapácsot, egy szöget és egy kötelet, menjenek le az alagsorba, és a szögre, vagy ha találtak jó gerendát, akkor arra kössék fel magukat. Ezzel nagy szolgálatot tennének, mert nélkülük könnyebben és hamarabb tudnánk megoldani a feladatainkat." Majd hozzátette: "Lehet, hogy egy kicsit messzire mentem. Akkor azt javaslom nekik, maradjanak életben, az lesz a legnagyobb büntetésük, hogy látják megvalósulni céljainkat, legfeljebb koloncként cipeljük őket a hátunkon."

Az öngyilkossági javaslat hazugság?

Kövér László Békéscsabán "rögtönzött" akasztós monológját a Fidesz cáfolja. Az Indexen legalábbis ez olvasható: "- Nem igaz, hogy Kövér László egy békéscsabai fórumon öngyilkosságot javasolt azoknak, akik "nem tudnak örülni a kormány intézkedéseinek és sikereinek" - tájékoztatták az Indexet a Fidesz sajtóosztályán. Ezt erősítette meg az MTI-hez eljuttatott közleményében a fideszes Végh László is. A képviselő szerint ő a fórumon végig Kövér László mellett ült, "az első szótól az utolsóig hallotta mit mondott, ellentétben Tóth Károllyal" .

Lehet, hogy a Tóth Károly hazudott, hiszen Békéscsabán a másnapi lapok közül egy sem idézte Kövér kijelentését. Ráadásul az elhangzottakról hangfelvétele sincs, és a rágalmazó tanúkat sem keresett.

Szombathely és a Kövér-féle önkiszolgáló akasztás

A vitában oldalágon, egy korábbi tudósításunk folytán a Nyugat is érintett. Kövér László március 14-én, a Szombathelyen tartott lakossági fórumát egy hasonló akasztófahumorral zárta. A másnap, március 15-én közölt cikkünkből - amelynek nem véletlenül adtuk ezt a címet: "Kössék fel magukat Ők" "Kössék fel magukat Ők!" 2002. March 15. 02:47 - pontosan kiderül, a békéscsabai képviselő állítólagos rágalmai és az általunk hallottak között igen sok véletlen (?) hasonlóság van. A Nyugaton a békéscsabai politikussal ellentétben nem szó szerint, hanem tömörítve számoltunk be azt ott elhangzottakról: "Eztán még kitér röviden az Olimpiára, a Státustörvényre is. Monológját egy Kövér-csattanóval zárja: "Kétfajta Magyarország létezik." Vannak azok, akik hazaárulók és a nép bukását akarják, és vannak ők, többen, akik a jó oldalon, a felemelkedésért harcolnak. Akik a nép halálát akarják, azoknak pedig csak ennyit üzen: "Járjanak elő jó példával, és kössék fel magukat ők!"

Összeesküvés vagy egyedülálló jóstehetség?

Kövér László akasztófás szellemeskedését itt, Szombathelyen rajtunk kívül még több száz ember kellett, hogy hallja. Igaz, morbid zárszava itt semmilyen visszhangot sem keltett, hacsak a vastapsot, amit hálás közönségétől érte kapott, nem számítjuk annak.

Eddig azt hittük, hogy magnófelvételünk nincs, mert hogy pár nappal ezelőtt letöröltük. Időközben azonban előkerült a hanganyag. Aki azt állítja, hogy Kövér László soha sehol, még véletlenül sem javasolt senkinek akasztófát, az Fideszes szóhasználattal élve: nem hazudik, csak nem mond igazat.

Ez hangzott el Szombathelyen:

(részlet a Szombathelyen március 14-én elhangzott Kövér beszédből)

"...az egyik legdinamikusabban fejlődő gazdasági ágazatunk a turizmus számára. Szóval (?) egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak én erre azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát, hogyha így gondoljuk, akor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonyleg erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat (enyhe kuncogás a teremben) Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják súlykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elő jó példával.(10 mp. taps) És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk" (nagy taps) + további 3 perc szöveg a felvételen.

Innen letölthető az érintett hanganyag >>

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kövér László akasztásos beszéde