Jöttek, láttak, elégedettek — az informatikai tárca illetékesei szerint rendben halad a szombathelyi projekt

Lapunk november elején számolt be a képletesen elektronikus alapkőletételnek címkézett ceremóniáról, aminek következtében számottevően javulhat majdan Szombathely e-közigazgatása. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium szakértői már most nagyvizitet tartottak nálunk a pályázat kivitelezését illetően, és ezt mostantól kéthavonta megteszik.

Alig vette kezdetét a 2005-ös esztendő, az infominisztérium szervezeteként számon tartott Információs Társadalom Kht. máris jött monitorozni az elektronikus ügyintézési szolgáltatások fejlesztését célzó projektet, aminek megvalósítása jelenleg az első ütemnél tart. Dr. Kaczmarski János jegyző szerint ez nem kirívó eset, éppen ellenkezőleg: rutinellenőrzésről beszélhetünk, amit többször fognak ismételni, végleges eredményét pedig az Európai Unió megfelelő bizottságának is jelentik majd a projekt lezárultakor.

Keringer Zsolt informatikai irodavezető elmondta: elsődlegesen azt nézik meg, hogy a beadott – több száz milliós – pályázat valóságtartalma egybeesik-e a kivitelezéssel, milyen szakmai feltételekkel és eszközökkel viszik azt véghez. A  feladatok pedig az ütemtervnek megfelelően valósulnak-e meg.

Az olyan törvényességi feladatokat sem hagyják figyelmen kívül, mint a dokumentációk tárolása vagy a pályáztatások szakszerűsége.

A másfél hónapja tartó projekt első ütemét az IT Kht. munkatársai végül rendben találták, így a rendszertervek kidolgozása és azok véleményezése, illetve az elsődleges hardverbeszerzések után lassan elkezdődhetnek a fajsúlyosabb munkálatok is.
Hogy a végén a sorokban türelmetlenkedést felválthassa az otthon melegéből intézett, digitális papírmunka. És addig hosszú még az út.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Életmód