15-17 százalékos lehet a minimálbér-emelés jövőre

Tehát még az inflációt sem fedezi.

Mostani várakozásaink szerint 15-17 százalékos minimálbér-emelés várható januártól – jelentette ki az Indexnek Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár csütörtökön. A minimálbér, valamint a garantált bérminimum emeléséről jelenleg is zajlanak a tárgyalások.

Az államtitkár az Indexnek azt mondta, vannak olyan szakszervezetek, amik bőven húsz százalék feletti béremelést szeretnének, ez azonban szerinte irreális. „A munkáltatóktól 15 százalék alatti számokat hallottam, munkavállalói oldalról pedig 15 százalék felettit. Nagyjából ekörül látom az egyezséget, de ez teljességgel a partnerektől fog függeni” – mondta Czomba.

A kormány korábbi rendelete szerint 2022. január elsejétől a havi bruttó minimálbér összege 200 ezer forint, míg a garantált bérminimumé 260 ezer forint. Vagyis Czomba számítása alapján 2023-ban nagyjából 230-235 ezer forint körül alakulhat a bruttó minimálbér összege.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek