Az Államkincstár szerint nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésénél

Még a nap folyamán mennek a pénzek – ígéri a szervezet.

Ahogy arról lapunk is beszámolt Késnek a nyugdíjak, a bankok szerint az Államkincstárnál van a hiba 2019. January 11. 10:24 , péntek reggel nem érkeztek meg a nyugdíj utalások a nyugdíjasok bankszámláira.

A bankok közleményeikben arra hivatkoznak, hogy a pénz nem érkezett meg hozzájuk a Magyar Államkincstártól.

Néhány perccel ezelőtt az államkincstár oldalán egy közlemény jelent meg: „Nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésénél” címmel.

Ebben ezt írják:

"A Magyar Államkincstár tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy technikai okok miatt a bankszámlákra érkező nyugdíjak jóváírása napközbeni utalással történik meg.

A bankszámlára érkező nyugdíjakat tehát az érintettek a mai nap folyamán megkapják.

A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak el".

A Giro Zrt. arról tájékoztatott, hogy az államkincstárral együttműködve intézkednek a januárban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti - azaz pénteken történő - kifizetéséről.

A Giro Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer hibamentesen működik, a beküldött tranzakciók feldolgozásában nem volt és jelenleg sincs fennakadás - tették hozzá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság