Egyre nagyobb a botrány a kétfarkúak lerombolt szombathelyi buszmegállója körül

A fideszes önkormányzati képviselőnek tetszik a "lelkes civilek” akciója, ami az ellenzék szerint nemcsak törvénytelen, de életeket is veszélyeztetett. Közben a buszmegállót visszarakták a helyére.

A Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) szombathelyi buszmegállójának eltűnése Lebontották a kétfarkúak színes buszváróját Szombathelyen az éjjel 2019. June 25. 09:57 egészen az országos lapokig ért, így általános tájékozódás végett az öt órára meghirdetett sajtótájékoztató előtt érkezem a helyszínre.

Józing Antal

Meg is lelem a hányattatott sorsú objektumot a kölcsönző épülete mögé beszórva, három MKKP-szimpatizáns társaságában.

Ők először elismétlik a korábbiakat, hogy aztán közösen találgassuk, hogy mi értelme volt ide - kb. 100 méterrel az eredeti helyszíntől - cipelni a meglehetősen súlyos szerkezetet, amit meg is emelünk négyen. Egyszerűbb lett volna felszórni egy platós járműre.

Kétfarkú aktivisták
Józing Antal

Mindenesetre nem tudunk rájönni a logikára.

Egyikük azt mondja, nem sokkal korábban egy teherautót látott a parkban, talán a megállóért jött, de látva az aktivistákat, távozott. Társai szerint ennek kicsi a valószínűsége.

Mindenesetre tényleg fura egy akció volt ez, aminél már csak Sátory Károly fideszes önkormányzati képviselő Facebook-bejegyzése a szerencsétlenebb.

Először is törvénytelennek nevezi a buszmegállót (aminek helyben maradásáról önkormányzati határozat van), másrészt lelkes civileknek azokat, akik elbontották a szerkezetet.

Ezekből csavarták ki a csavarokat
Józing Antal

Hogy valóban mennyire civilek bontották-e el, azt nem tudni, mindenesetre a kutyapárt a maga egyszerű eszközeivel igencsak hatékonyan tudja felhívni a figyelmet a Orbán-rendszer ellentmondásira. (Ebben az esetben: a városnak volt pénze egy 16 milliárdos stadionra, de sok olyan helyszínen van, ahol az emberek három évtizede várnak egy buszmegállóra.)

Közben kicsivel odébb, a buszöbölnél Horváth Attila önkormányzati képviselő (Éljen Szombathely!) tart sajtótájékoztatót, hogy a buszmegállós történet különböző aspektusaira hívja fel a figyelmet.

Először is feleleveníti a teljesen rendezett törvényi hátteret, másrészt felháborodásának ad hangot amiatt, hogy valakik egy éjszaka kicsavarozták az építmény összes csavarját, majd otthagyták.

Horváth Attila
Józing Antal

Merthogy így napokon keresztül ott állt a baleset- és talán életveszélyes buszmegálló, miközben gyerekek, öregek használták. Amikor az MKKP erre rájött, visszacsavarozta a csavarokat, hogy aztán a következő éjszaka valakik elcipeljék a várót a kölcsönző mögé.

Horváth Attila szerint Sátorynak mint képviselőnek és igazgatónak szégyellnie kellene magát, hogy a törvénytelenség és a balesetveszély tetszik neki.

Az ellenzéki képviselő meglehetősen indulatosan beszél a politikai ellenfeléről, hazugnak és gonosznak nevezve, egyben felszólítva, hogy vonuljon ki a szombathelyi közéletből. Balázsy Péter jobboldali polgármester-jelölttől azt kérdezte, hogy mit szól Sátory tevékenységéhez.

Lapunk kérdésére elhangzott: az MKKP feljelentést tesz az ügyben.

A helyszínen levő kutyapárti szimpatizánsok pedig azt mondták, még nekilátnak visszaállítani a buszmegállót.

És ez időközben meg is történt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet