185 milliárdból bővítik a kecskeméti Mercedes gyárat

Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. új generációs kompakt autókkal bővíti tevékenységét.

A beruházást pénteken jelentette be a Mercedes-Benz. Az összegből 2018-ra épül meg az új karosszéria üzem, de hatékony és innovatív berendezésekkel is bővítik a magyarországi gyárat. A 99 ezer négyzetméter alapterületű új karosszériaüzem felépítésére 80 milliárd forintot fordít a gyárat üzemeltető Daimler AG. A beruházással már a meglévő üzemeket is bővítik, növekedni fog a kapacitás is.

Mercedes Gyár
gyar.mercedes-benz.hu

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 4000 embernek biztosít munkahelyet. 2015-ben a kecskeméti gyár több, mint 180 ezer kompakt autót gyártott le. A cég 2015 végéig 320 milliárd forintot fektetett be Kecskeméten, az új beruházással pedig átlépik majd az 500 milliárd forintot is.

Forrás: Origo

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság