200 millió forintért árulják a velemi Avar Szállót

Csomagban adják, így még meg kell vásárolnunk némi resztlit mellé.

Miközben a politikusok előszeretettel fényképezik magukat az újonnan átadott stadionnál, gyárban vagy biciklitárolónál, addig vannak területek, épületek, amelyek szép csendben rohadnak le.

Ezek közül azok a legfájdalmasabbak, amelyek virágkorukban egy korszak szimbólumai voltak.

Szép hosszú a lista a Savaria Hoteltól a Brenner-villáig, és ide tartozik a velemi Avar Szálló is.

avar szálló
Munkatársunk néhány évvel ezelőtt járt a hotelben. Kattintson a többi képért!
Lengyel Alexandra

Velem a hetvenes-nyolcvanas években élte virágkorát, amikor a Kőszegi-hegység elbűvölő települése egyszerre volt felkapott és divatos üdülőhely és egy olyan zug, ahol el lehetett bújni a világ elől.

A határok eltűnésével aztán egyre kevésbé lett érdekes a falu, kezdtek elmaradozni a turisták, és az erdőszéli szálloda, amely KISZ-táborként is üzemelt, egyre nehezebb helyzetbe került, hogy aztán a kétezres évek elején bezárjon.

Először a megye próbált rá vevőt szerezni, majd az éppen aktuális tulajdonosok. Csak éppen senki nem látott benne fantáziát.

avar szálló
Munkatársunk néhány évvel ezelőtt járt a hotelben. Kattintson a többi képért!
Lengyel Alexandra

Most éppen a maga az állam árulja a lepusztult szállodát a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-n keresztül. Kikiáltási ára 207 millió forint.

Nemcsak az a gond ezzel, hogy az új tulajdonosnak még irdatlan összeget kell rákölteni az épületegyüttesre, hanem az is, hogy a szállodát csomagban árulják .

Azaz a leendő tulajdonosnak öt másik ingatlant is meg kell vennie hármat Pusztaszemesen, egyet-egyet Győrben és Pákozdon, így a csomag kikiáltási költsége mindjárt felfut 487 millió forintra.

avar szálló
Munkatársunk néhány évvel ezelőtt járt a hotelben. Kattintson a többi képért!
Lengyel Alexandra

Persze lehet, hogy valaki pont egy ilyen lehetőséget keres.

Esetleg valaki szólhatna Mészáros Lőrincnek.

Korábban:

Így rohad el a velemi Avar szálló
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra