20 vadiúj rendelőt, sebészeti osztályt, nővérszállót, plusz 150 parkolót kap jövőre Szombathely

Hende Csaba évet értékelt. Nyilatkozott, na nem nekünk, hanem a Frisss.hu-nak. Azért mi szemlézzük mit is ígér Szombathelynek.

Hende Csaba interjúnak álcázott nyilatkozatát mi mással is kezdhetné, mint azzal, hogy Európában Magyarország költ a legtöbbet családtámogatásra,

mert a demográfiai kihívásokra ez a mi válaszunk, és nem a migráció.

Örülhetünk annak:

 • Magyarországot sikerült békésnek, nyugodtnak és szabadnak megőriznünk.
 • az ország gazdasága gyors ütemben fejlődik,
 • a bruttó nemzeti termék (GDP) növekedése meghaladta az 5 %-ot
 • ami példátlanul nagy gazdasági siker.
 • Hende Csaba a Citistar Selention díjátadón
  Forrás: Facebook

  Szombathelyen nagyon sok óvoda, bölcsőde és iskola újul meg a közeljövőben

  Arról, hogy milyen oktatási intézmények felújításra számíthatunk 2019-ben Szombathelyen, további információk nincsenek, viszont azt azért közli, hogy

  átlagosan mintegy 16-17 ezer forint érkezett meg az elmúlt időszakban a nyugdíjaskhoz, és nemsokára következik az éves esedékes nyugdíjemelés is.

  Új egészségügyi beruházások Szombathelyen

  A következő évben megépítik:

 • azt a húsz új orvosi rendelőt magába foglaló alapellátó központot a kórházzal szemben a régi városi strand területén,
 • amelyhez 150 új parkolóhelyet is építeni fognak.
 • Hamarosan átadják a teljesen felújított sebészeti osztályt.
 • A korábbi 6-8 ágyas, vizesblokk nélküli kórtermekhez képest, 2-3 ágyas szobák lesznek saját fürdővel, WC-vel, mintegy félmilliárd forintból.
 • Emellett a 11-es Huszár úti kórházi telephelyen hamarosan elkezdődik annak a 20 garzonlakásból álló nővérszállónak a kialakítása,
 • az egészségügyi szakdolgozókat, akiknek a bére egyébként a következő időszakban összességében 72 %-kal fog emelkedni.

  A másik állandó feladat az oktatás fejlesztése - az is kipipálva

  Az ELTÉ-hez történő csatlakozás óta Hende állítása szerint

  több, mint negyedével nőtt a jelentkezők száma, és a legkiválóbb hallgatók célozták meg a szombathelyi campust, ami visszaigazolja erőfeszítéseink helyességét.

  A sportlétesítmények fenntartására új megoldás született

  Hurrá, lesz miből fenntartani a Haladás Sportcsarnokot:

  Nemrég elfogadtuk a Parlamentben azt az új törvényt, amely a jövő évtől lehetővé teszi, hogy mind a Haladás Sportkomplexum, mind az új vízilabda uszoda, mind pedig a most épülő jégcsarnok működési költségének a felét a jövőben a társasági adó terhére, tehát az állam által átengedett adó forintokkal támogathatnak célzottan a cégek, vállalatok. Így városunk pénzügyi terhei is felére csökkennek majd. Hozzátenném, hogy a Kormány december 23-i ülésén a Haladás VSE részére sportszakmai többletfeladatainak támogatására 180 millió forintot biztosított, amelyet külön köszönünk a Haladás szakosztályaiban sportoló sok száz szombathelyi fiatal, edzőik és szakvezetőik nevében is!

  Azon ne csodálkozzunk, hogy a cikkben újságírói kérdések nem szerepelnek, ez már csak ilyen műfaj.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Kormány Ma