Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

2050-ig titkosították a Pegasus-ügyben összehívott bizottsági ülés anyagát

A kormány nem cáfolta, hogy politikusokat, újságírókat figyeltek meg.

Határozatképes volt az Országgyűlés nemzetbizottsági bizottságának a Pegasus nevű izraeli kémszoftver ügyében összehívott hétfő délelőtti ülése, ám annak anyagát 2050-ig titkosították - mondta Stummer János, a bizottság jobbikos elnöke a Parlamentben a zárt ülése után ellenzéki politikusok által tartott sajtótájékoztatón.

a bizottság ellenzéki tagjai ténymegállapító albizottság felállítását kezdeményezték, de ezt a bizottság kormánypárti többsége nem támogatta. Ugyanakkor Pintér Sándor "nyitott volt arra" , hogy a nemzetbiztonsági bizottság kihelyezett ülést tartson a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatoknál és tájékozódjon a titkos információgyűjtés jelenlegi gyakorlatáról.

A jelenlévő állami vezetők nem cáfolták, hogy politikusokat, újságírókat figyeltek meg

- jegyezte meg a jobbikos politikus.

Molnár Zsolt, a bizottság szocialista tagja a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az ülés egyetlen pozitívuma, hogy határozatképes volt. Érdemi, egyértelmű válaszokat azo nban nem kaptak, csak erősödött a gyanú, hogy Pegazus-ügyben "titkolóznak és ködösítenek" , ténymegállapító bizottság nélkül pedig csak hitvita folyhat.

Ungár Péter, a bizottság LMP-s tagja azt emelte ki, hogy bár a nemzetbiztonsági tevékenység, például kémszoftver használata fontos nemzeti érdek, azt azonban jó lenne tudni, hogy ez hány esetben történt valóban nemzeti érdekből és hány esetben csak azért, mert az "Orbán Viktor érdeke" volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Közélet

Tovább az oldalra