Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

20 év után újraindul a középiskolai vasútszakmai képzés Szombathelyen

2019 őszétől tanulhatnak ismét vasúti szakmákat a vasi megyeszékhelyen a fiatalok, ugyanis együttműködési megállapodást kötött a GYSEV Zrt. és a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum.

Változtatás nélkül közöljük Rázó László, a GYSEV Zrt. sajtószóvivőjének közleményét:

A szakmai kapcsolatok elmélyítése, a gyakorlat-centrikus oktatás elősegítése, a GYSEV Zrt. pályaorientációs tevékenységének támogatása – többek között ezt tartalmazza az az együttműködési megállapodás, amelyet a vasúttársaság kötött a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrummal. A dokumentum értelmében a felek szorosan összekapcsolják az elméleti és gyakorlati képzést a középiskolás korosztály tanulmányainak teljes időtartamára.

A megállapodásnak köszönhetően a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrumhoz tartozó szombathelyi Savaria Szakgimnáziumban 2019 szeptemberétől ismét lehetőség lesz arra, hogy a középiskolai tanulmányokat kezdő fiatalok vasúti szakképzést válasszanak a vasi megyeszékhelyen.

Az oktatási intézmény a munkaerőpiac igényeihez igazodva 2 szakirányban hirdeti meg vasútszakmai képzéseit: a fiatalok vasúti jármű villamos rendszerszerelői, valamint vasúti jármű szerkezeti és fékrendszer szerelői képesítésekre jelentkezhetnek.

A vasúttársaság és a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum vezetői is bíznak abban, hogy lesz elegendő jelentkező a biztos jövőképet garantáló vasúti szakképzésekre.

Az oktatási intézmény biztosítja a lehetőségét annak, hogy a szakképzés keretein belül, a GYSEV Zrt. működési területére vasútszakmai ismeretekkel rendelkező fiatal, új munkaerőt képezzenek. A vasúttársaság a meghirdetett szakokon tanuló diákok számára szakmai gyakorlatot, ösztöndíjat, elhelyezkedési lehetőségeket, életpályát kínál, emellett segíti a tanulók felkészítését a vasútszakmai hatósági vizsgákra.

A GYSEV Zrt. és a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum megállapodása nem csak a középiskolás korosztály képzésére terjed ki: az oktatási intézmény vállalta az együttműködést a vasúttársaság mindenkori munkaerőpiaci igényeinek megfelelő felnőttképzések megvalósításában, lebonyolításában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos

Tovább az oldalra