Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Újabb földrengés Vas megyében

Illetve Somogy, Zala, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyéből is érkeznek a jelzések.

6,4-es erősségű földrengés volt Horvátországban kedden 12 óra 19 perckor, 4 kilométerre Petrinjától, ahol hétfőn is erős rengés borzolta a kedélyeket Petrinja és Szombathely között még a föld is beleremegett a karácsonyba 2020. December 28. 14:56 így 2020 végén. Szerencsére se hétfőn, se kedden nem történt komoly katasztrófa, de az ijedtség annál nagyobb volt, még itt Szombathelyen is, ahol mindkét rengést lehetett érezni.

Szombathely déli városrész nálam mozgott az egész ház 4-5 percig rendesen érezhető volt meg is szedültem. Ágy, csillár, karácsonyfa, minden mozgott – mesélte egy olvasónk.

Szombathely, Rohonci 28-ban észlelhető volt 1 percen keresztül legalább a földrengés! A karácsonyfán vettem észre, ahogy zörögnek a díszek, aztán mozgott minden, csillár, függöny, minden. A lábam alatt éreztem a mozgást – mondta egy másik olvasó.

Folyamatosan érkeznek a bejelentések az ország több pontjáról is, de kollégáink és olvasóink is érezték az újabb földrengést Szombathelyen. Egyik munkatársunk pont egy baleseti helyszínen tapasztalta meg, milyen az, amikor megmozdul alatta az autó.

Többen is azt írják, hogy nagyon rossz érzés volt, sokan először azt hitték, hogy rosszullét tört rájuk, majd kiderült, hogy valóban egy újabb földrengésről volt szó.

Jákon is ereztük. Még sosem tapasztaltam hasonlót, mozgott az ágy, a csillárok, az ajtók. A macska is rágörcsölt a karácsonyfára – mesélték lapunknak.

A szombathelyi Fő tér közelében voltak, akik alatt megindultak az irodai székek. Másoknál táncolni kezdtek a karácsonyfák, a szobanövények, a csillárok és az asztali lámpák is, mozogni kezdtek az ágyak, szekrények.

Szombathely. Dr Szabolcs utca. Elindult alattam a fotel, azt hittem szédülök, de láttam hogy kilengett a csillár, mozog minden a lakásban. Nagyon ijesztő volt. Remélem ennyi volt és nincs tovább! Mi jön még ebben az évben? – írta egy olvasónk.

https://www.emsc-csem.org/

Szombathelyen kívül érezték még a földrengést többek között Jákon, Szentpéterfán, Táplánszentkereszten, Körmenden, Kőszegen, Szentgotthárdon, Sárváron, Vasasszonyfán, Balogunyomban, Rábatöttösön, Söptén, Szolnokon, Lentiben, Zalaszentgróton, Várpalotán, Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Ajkán, Szekszárdon, Győrben, Budapesten.

Sőt, külföldről is érkeznek a helyzetjelentések, például Pullendorfban, Bécsben is volt rengés és az Amerikai Szeizmológiai Intézet szerint Münchentől Rómáig lehetett érezni.

Csörötneken is érezhető volt. Remegni kezdtem, azt hittem rosszul leszek. Utána láttam meg a csillárokat, a karácsonyfa díszeket, hogy kilengenek. Furcsa érzés volt - mesélte egy olvasónk.

A szombathelyi Tompapa pedig így élte meg a földrengést: „Szörnyű érzés volt... Mozgott a fotel alattam és mikor feláltam, mint a tengerész.... jobbra balra... De még most is mély levegőt kell vennem, ha felállok... Pedig mikor volt már. Készenlétben a ruhák, ha esetleg megint lenne, és lépcsőn le a VIII-ről az utcára.”

Anyagi kárról és komoly rosszullétről egyelőre nem tudunk, sokan viszont szédülésre panaszkodtak.

Várjuk olvasóink tapasztalatait!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra