Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Úgy tűnik, egyelőre mégsem törlik el az óraátállítást

2021-ben kellett volna utoljára átállítani az órát, de más dolgok most fontosabbak.

A jelek arra mutatnak, hogy hiába volt az idei év a határidő, az unió 2021-ben nem fogja eltörölni az évi kétszeri óraátállítást, egyelőre marad téli és a nyári időszámítás - írja a 24.hu . A lap szerint az egyik probléma, hogy az unió most a koronavírus-járvány megfékezésén munkálkodik, így nincs ideje ezzel a kérdéssel foglalkozni, másrészt pedig a tagállamok között nincs teljes konszenzus, miszerint a téli vagy a nyári időszámítás bevezetését támogatnák-e.

Az általuk megkérdezett politikusok szavai alapján valószínűnek tűnik, hogy az óraátállítás eltörlésének ügye kimondva vagy hallgatólagosan, de el lesz halasztva. Várhatóan akkor kerül ismét napirendre, ha a járványt sikerült legyőzni, de biztosat egyelőre senki nem tud.

A lap végül arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarország ugyan a nyári időszámítás megtartását választaná, azonban a téli időszámítás véglegesítése lenne az előnyösebb, mivel ez a „természetes” idő: hazánk földrajzi elhelyezkedésén ugyanis a legmagasabb napállás a téli időszámítás szerint van legközelebb a délhez.

Mindenesetre most március 28-án, vasárnap hajnali 2 órakor 3 órára állítjuk át az órákat, ezzel kezdetét veszi a nyári időszámítás, egy órával tovább lesz világos.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos

Tovább az oldalra