Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathelyen és Kőszegen is - Gyermekek életéért küzdenek a plüss játékok

A 17 hónapos Noelnek szeptemberig kellene megkapnia az életmentő génterápiát.

Még tavaly botlott bele egy ismerősünk kocogás közben a szombathelyi csónakázó tavon egy látszólag elhagyott plüss mackóba egy padon. A nyakában egy cetlin az állt: “Nem vagyok elveszett játék, rád vártam”.

Akkor kiderült, hogy a plüssök segítségével adományokat szeretnének gyűjteni egy Zsombi nevű kisfiúnak, aki gerincvelői izomsorvadásban szenved Kiderült, hogy ki és miért hagy plüssállatokat szerte a szombathelyi padokon 2020. December 03. 15:37 .

Nemrég a szombathelyi Fő téren és a kőszegi csónakázótónál sétálva ismét találkoztunk hasonló figurákkal, és kíváncsiak voltunk, mi történt azóta.

Plüssökkel NOEL-ért
Nem vagyok elveszett játék, rád vártam
Plüssökkel NOEL-ért facebook

Csefó Zsolt a “Plüssökkel Noelért Facebook-csoport” adminisztrátora - és nem mellesleg az idő közben nemzetközivé nőtt akció ötletgazdája - elmondta, hogy amikor már 400 milliót gyűjtött az ország összefogásokból Zsombinak, akkor jött az ötlet, hogyan lehetne plüssökkel is segíteni a gyűjtést. A plüss kampány úgy működik, hogy a játékok nyakába akasztott címke másik oldalán megtalálható az a számlaszám, amire el lehet utalni az adományt.

Plüssökkel NOEL-ért
A plüssök viszonylag hamar gazdára találnak
Plüssökkel NOEL-ért facebook

Idén februárban Zsombinak össze is gyűlt a pénz a kezelésre, ezért - névváltoztatás után - a Vas megyei Pusztacsón élő, szintén SMA2-ben szenvedő 17 hónapos kisfiú Noel megsegítésére álltak át, akinek a hatásos kezelés érdekében 2 éves koráig, azaz idén szeptemberig kell megkapnia a génterápiát; ezért már most szorít az idő.

Eddig összesen 39 millió gyűlt össze a kezelésre, és ez még nagyon kevés, pedig érkeznek felajánlások és adományok az egész országból, sőt Ausztriából, Németországból és Szerbiából is.

Plüssökkel NOEL-ért
Néha eldugottabb helyeken is rálelhetünk
Mészáros D. Zsolt

Bár sajtóhírek szerint már folynak tárgyalások az egészségbiztosító és a gyógyszergyártó cég között, hogy a készítményre itthon is járjon állami támogatás, de érdemi megállapodásról még nem érkezett hír. Így marad a gyűjtés.

A játékokat országszerte jellemzően olyan helyeken rakják le, ahol várható, hogy gyerekek is megfordulnak. Játszótereken, parkok padjain, orvosi rendelők előtt. A helyszín kiválasztása az önkéntesekre van bízva.
Plüssökkel NOEL-ért
A helyszínek kiválasztását az önkéntesek döntik el, így bárhol lehet
Mészáros D. Zsolt

Így találkozhattunk Szombathelyen és Kőszegen is a segítséget kérő kis játékokkal.

Persze ha valaki plüssállat nélkül adakozna, azt is megteheti. Győzzük le az SMA-t, állítsuk talpra Noelt Alapítvány számlaszáma: 11747006-27260104 IBAN: HU62117470062726010400000000

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra