Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiderült, hogy ki és miért hagy plüssállatokat szerte a szombathelyi padokon

Az akció kezdeményezője egy jótékonysági gyűjtéshez csatlakozott a kedves kis ajándékokkal
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csütörtök reggel megjelent portálunkon egy cikk, Elvihető plüssmacira bukkanhatnak a rászorulók, ha a Csónakázó-tó körül sétálnak 2020. December 03. 06:27 mely egy Csónakázó-tó melletti padon ücsörgő plüssmaciról szól, nyakában egy kedves üzenettel:

„Nem vagyok elveszett játék, Rád vártam!"

Ezenkívül több ismerősünk, aki gyakran sétál vagy kocog a tó körül, azt mondta, hogy nem ez volt az egyetlen plüssállat a környéken.

Mi ezt a macit találtuk
olvasói fotó

Ennél többet eddig nem tudtunk a jelenségről, és arra is csak az üzenetből következtettünk, hogy a városszerte megtalálható plüssállatok valamilyen jótékonysági céllal várják, hogy megtalálják őket. Aztán a cikk megjelenése után nem sokkal írt nekünk az, aki kiteszi a plüssfigurákat Szombathely padjaira.

Gerván Erika elmondta, hogy a plüssök segítségével adományokat szeretnének gyűjteni a kis Zsombinak, aki gerincvelői izomsorvadásban szenved, és akinek csak egy 700 millió forintos gyógyszer segíthet abban, hogy megérje a felnőtt kort.

Zsombi egyébként ugyanabban a ritka betegségben szenved, ami miatt szerveztek már hasonló gyűjtést például Zentének. Összegyűlt a gerincvelői izomsorvadással született Zente gyógyszeres kezeléséhez szükséges 700 millió forint 2019. September 25. 09:53

A plüsskampány úgy működik, hogy a játékok nyakába akasztott címke másik oldalán megtalálható az a számlaszám, amire el lehet utalni a Zsombinak szánt adományt. Az üzenetben 700 forintot kérnek, ami lássuk be, a legtöbbeknek aprópénz, Zsombi felépülésében viszont minden egyes forint nagy szerepet játszik.

Gerván Erika egyelőre azt tapasztalja, hogy az emberek félnek elvinni a plüssöket. Szeretné felhívni rá a figyelmet, hogy ezeket a kis játékokat valóban bárki hazaviheti, és ha valaki esetleg nem tudja megengedni magának az adakozást, azt is megérti.

„Már az is nagy boldogság, ha egy kisgyereknek örömet okozok egy-egy plüssel”

Gerván Erika hozzátette, hogy családjával folytatják a plüssök kihelyezését egész Szombathelyen, és az elkövetkező napokban nagyon sokat lehet majd találni belőlük.

A többi plüss is felkészül a rajthoz
Gerván Erika

Egyébként ha valaki plüssállat nélkül is szeretne adakozni Zsombinak, azt is megteheti. A Szép jövőért Zsombornak Alapítvány számlaszáma: 11734152-21916838, IBAN száma pedig: HU97 1173 4152 2191 6838 0000 0000.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Elvihető plüssmacira bukkanhatnak a rászorulók, ha a Csónakázó-tó körül sétálnak

Egy egyszerű, de annál aranyosabb ötlet, ami nagyon gyorsan karácsonyi jótékonysági mozgalommá nőtte ki magát.

Összegyűlt a gerincvelői izomsorvadással született Zente gyógyszeres kezeléséhez szükséges 700 millió forint

A Vas megyei Erdélyi Rolika is beszállt az akcióba, elektromos kisautóját bocsájtotta árverésre, hogy segítsen a súlyos genetikai betegséggel küzdő kisfiún.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csak Szombathely

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra