Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

21 milliárd forintnyi uniós támogatásból fejleszthet Vas megye

A 2020-ig tartó uniós pénzügyi ciklusban kapnak ennyit a vasi beruházások.

A támogatásokra benyújtott pályázatok 80 százaléka nyert az első körben - jelentették be a szombathelyi Megyeházán. Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke, ÁghPéter, Hende Csaba és V. Németh Zsolt fideszes országgyűlési képviselők jelentették be a megyei fejlesztéseket, amelyekre a kormánypárt által egyre hevesebben kritizált és támadott Európai Unió támogatásával van esélyük.

65 település kap pénzt

A 65 vasi települést érintő támogatásokból jut pénz ipari parkok és iparterületek, piacterek, agrárlogisztikai központok fejlesztésére, csapadékvíz-elvezetésre, városi zöldterületek kialakítására, bölcsődék és óvodák felújítására, energetikai korszerűsítésére, kerékpárutak építésére, vidéki orvosi rendelők és helyi szociális alapszolgáltatások fejlesztésére, valamint turizmusfejlesztésre is.

Nardán, Bucsuban, Sében és Balogunyomban a csapadékvíz-elvezetést oldják meg a támogatásból, Szombathely és Sé község között kerékpárutat építenek, Pornóapátiban az óvodát újítják fel. Felsőcsatáron pedig a nemzetiségi általános iskola épületeinek energetikai korszerűsítése történhet meg.

Iparterület, fedett piac, óvoda, bölcsőda

Bükön az ipari parkot fejlesztik, Répcelakon fedett piac épül, számos óvoda és bölcsőre újulhat meg, köztük Sárváron, Kőszegen, Celldömölkön, Rábapatyon, Lukácsházán, Merseváton, Perenyén, Gencsapátiban, Kemenesmihályfán, Peresznyén és Söptén, Acsádon és Horvátzsidányban.

Csepregen a Malomkertet revitalizálják, Sárváron a Hild-park fejlesztése, Répcelakon pedig a 86-os főút melletti terület átfogó városképi fejlesztése.

Vasváron újabb iparterület kialakítását, Szentgotthárdon az ipari park továbbfejlesztését segíti a megítélt támogatás.

A

zöld város

program fejlesztései pedig Őriszentpéteren, Jánosházán, Vasváron és Szentgotthárdon kaptak támogatást.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra