Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az idén is elmarad a bajor Oktoberfest

Ez már a második lesz, ami elmarad.

A koronavírus-járvány okozta krízishelyzet miatt 2021-ben sem rendezik meg a világ legnagyobb sörfesztiválját, a müncheni Oktoberfestet - közölték hétfőn a hatóságok. ez azt jelenti, hogy sorozatban második éve kell lefújni az egy hétig tartó, legendás fesztivált.

A rendezvény elmaradásának nehéz döntését Markus Söder bajor miniszterelnök és Dieter Reiter müncheni polgármester hozta meg.

Évente körülbelül hatmillió látogatót vonz az Oktoberfest Münchenbe a világ minden tájáról, és nagyjából 200 éve rendezik meg rendszeresen, amelyet csak egy kolerajárvány és a 2. világháború tudott megakadályozni.

A miniszterelnök elmondta, hogy a döntést azért hozták meg, mert nem lehet tudni, hogy alakul majd a járványhelyzet, ráadásul hagyományosan a helyszínen képtelenség betartatni a közösségi távolságtartásra és maszkviselésre vonatkozó szabályokat.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra