Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Most már biztos: lesz bicikliút Szombathely és Balogunyom között

Kiírták a közbeszerzést, elindult az eljárás.

Nincs egy hónapja, hogy írtuk Még a végén lesz bicikliút Szombathely és Balogunyom között 2021. November 09. 15:59 : Horváth Attila alpolgármester kijelentette: a városnak nincs 70 millió plusz forintja, így csak akkor tudja megépíteni az uniós pénzből finanszírozott Szombathely-Balogunyom kerékpárutat, ha Hende Csaba „előteremti” a pénzt, vagy ha nem, akkor majd a jövő ciklusban Czeglédy Csaba teszi ezt meg, mint a térség új országgyűlési képviselője.

Bicikliút a Petőfi-telepig. Ennek épül meg a folytatása
Józing Antal

Ezek után Hende Csaba és Nemény András lázas A megrekedt balogunyomi bicikliút ügyében összeugrott Hende Csaba és Nemény András 2021. November 05. 18:26 levelezésbe kezdett, így az is kiderült, hogy hogy valami kompromisszumra kell jutni, mert ha nem készül el időre a 2,8 kilométeres bicikliút, akkor a két település bebukja a pályázatra megítélt 226 millió EU-forintot, úgy, hogy ráadásul a balogunyomiak már meg is építették a maguk fél kilométeres szakaszát 60 millió forintból.

Később megszólalt a Balogunyomi Kerékpáros Egyesület Akciósorozatot indít a Balogunyomi Kerékpáros Egyesület 2021. November 10. 12:20 is azzal a jól érthető kéréssel, ne legyen politikai ügy az út elkészülte. S miután így mindenki elmondta a magáét, Czeglédy Csaba mai Facebook bejegyzése mutatta meg a fényt az alagút végén.

Kerékpár
Balogunyomi Kerékpáros Egyesület

A városi képviselő és országgyűlési képviselő-jelölt ezt írja:

"Jó hírem van a balogunyomiaknak, a szombathelyieknek és a sportszeretőknek: végre kiírásra került a kerékpárút közbeszerzése, elindult tehát az eljárás.

A napokban fog a közbeszerzési értesítőben megjelenni. Január közepéig lehet majd ajánlatokat tenni, és ha minden jól alakul, március végén indulhat is az út építése.

Köszönöm a városvezetésnek, hogy tartották a szavukat. Alig várom már, hogy elfuthassak Balogunyomig!"

Minden jó, ha a vége jó. Bár ez a hír csak a eleje. Mármint annak, hogy a bicikliút tényleg megépül.

Szombathely-Balogunyom, bicikliút
Facebook

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet