24 éve történt a deutschlandsbergi buszkatasztrófa

Ez volt Kőszeg egyik legszomorúbb napja.

1999. január 24-én zuhant a mélybe 23 éve, hogy a mélybe zuhant a vasi diákokat szállító busz Deutschlandsberg közelében 2022. January 24. 07:14 egy 20 éves Neoplan autóbusz az ausztriai Deutschlandsberg közelében. A buszon többségében két kőszegi középiskola diákjai és kísérőik utaztak, összesen 49-en.

18-an életüket vesztették, 27-en pedig megsérültek, köztük sokan életre szóló testi és lelki sérüléseket szenvedtek. Ezáltal a tragédia a magyar közlekedés történetének egyik legsúlyosabb buszkatasztrófájává vált, akárcsak a későbbi veronai buszbaleset.

Deutschlandsberg évforduló
Facebook
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló