27 milliárdot költhetett el propagandára a választások előtt Rogán minisztériuma

Ugyanakkor azt nem lehet pontosan tudni, hogy mire és mikor költ ennyit az állam.

Hatalmas összegeket utalt ki a választások előtti hónapokban a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda – hívta fel a figyelmet a februárban és áprilisban a kif.gov.hu oldalon publikált szerződéslistákra a Magyar Hang.

Mint írják, a kampánygépezet már tavaly decemberben is dübörgött: a kabinetiroda két keretszerződésnek köszönhetően egy hónap alatt 7,4 milliárd forintot költhetett az „Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos feladatok ellátására”, vagyis a háborúval riogató reklámhadjáratra.

A 2024-es évre egyelőre két dokumentum vonatkozik, melyek szerint Rogánék idén akár bruttó 20 milliárd forint értékben is kampányolhattak Európa jövőjéről. Az is elképzelhető azonban, hogy azóta újabb szerződéseket is kötöttek, melyek egylőre talán még nem ismertek.

A kampánytendereket minden esetben Balásy Gyula cégei nyerték meg - jegyezte meg a lap, mely azt is hozzátette, hogy eközben 14,54 milliárd forintos, vissza nem térítendő támogatást kapott a Batthyány Lajos Alapítvány is (BLA), mely aztán már magánadományként terítheti az összeget a Fidesz narratíváját felerősítő álcivil szervezetek között.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet