Megérkezett a fehér gólya Körmendre

Olvasónknak köszönhetően mutatjuk meg a tavasz hírnökét.
A fehér gólya a gólyaalakúak rendjébe, ezen belül a gólyafélék családjába tartozó nagy testű és elterjedési területén általánosan ismert gázlómadár. A köznyelvben e madárfajra értik a közismert gólya kifejezést. Népi elnevezései gilice, cakó, koszta, gagó és eszterág.
Fehér gólya Körmenden
Bedőcs Gyula
Amikor hazánkba visszaköltöznek a gólyák, hogy itt költsék ki fiókáikat, az már a tavasz beköszöntének biztos jele. A fehér gólya Magyarországon fokozottan védett, természetvédelmi értéke 100 ezer forint.
Fehér gólya Körmenden
Bedőcs Gyula
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek