Szeptembertől nem kapnak fizetést a Szombathelyi Haladásnál

December 9-től szabadon igazolhatók a csapat játékosai, ha nem lesz változás - írja a felügyelőbizottság egyik tagja.

Ha a többségi tulajdonos, Homlok Zsolt nem rendezi az adósságot, decemberben akár meg is szűnhet a Szombathelyi Haladás - írtuk Vészhelyzet a Rohonci úton: megszűnhet a Haladás futballcsapata 2023. November 26. 07:02 vasárnap.

Arról is írtunk, hogy a játékosokat szélnek eresztheti a klub, amely egyébként a tartozások miatt nem kapná meg a tavaszi szezonra a versenyengedélyt.

Megkérdeztük korábban a klubot, de nem kaptunk választ. Hétfőn viszont küldtek egy közleményt A Szombathelyi Haladás vezetősége elismeri, hogy gond van, de hatásvadásznak tartják a focicsapat válságáról szóló cikkeket 2023. November 27. 09:51 . Ebben a klub vezetősége elismeri, hogy gond van, de hatásvadásznak tartják a focicsapat válságáról szóló cikkeket, és jogi lépésekkel fenyegetnek mindenkit, aki ír róla.

Veszélybe kerülhet a csapat engedélye

Hétfő délután aztán Czeglédy Csaba városi képviselő Facebook-posztjában nyilvánosságra hozott egy levelet, amit a Szombathelyi Haladás Kft. egyik felügyelőbizottsági tagja írt a városvezetésnek. A levelet szó szerint közöljük:

"Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Alpolgármester Úr!

Mint Szombathely Megyei Jogú Város a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft-be delegált FEB-tagja az alábbiakról tájékoztatom a várost, mint a Kft. kisebbségi tulajdonosát:

- hivatalos információt a Kft. részéről egyelőre nem kaptam

- informális beszélgetéseken vagyok túl

- ezen beszélgetésekből kiderült, hogy a Kft. a munkavállalói felé (és bizonyos esetekben a szállítói felé is) tartozást halmozott fel

- a Kft. munkavállalói legutóbb az augusztusi járandóságukat kapták meg

- az októberben esedékes szeptemberi bérfizetés elmaradása óta már 45 nap telt

- ez azért fontos határidő, mert a labdarúgók esetében a szerződésük értelmében jogosultak a klubot fizetésre felszólítani (erről egyeztetés is zajlott a játékosok képviselője és a Hivatásos Labdarúgók Szervezete között)

- amennyiben eltelik 60 nap (ami 2023. október 10-től számítva 2023. december 9-t jelent), akkor a játékosok ún. szabadon igazolható státuszba kerülhetnek, függetlenül a szerződésük időtartamától

- a bizonytalanság miatt a szakmai vezető így nem tud tárgyalni a játékosokkal (az, akiknek lejár a szerződése legkésőbb 2024. június 30-ig, az ebben az esetben már 2024. január 1-től más klubbal tárgyalhat)

A fentiek következménye a szombathelyi labdarúgásra nézve rendkívül súlyosak lehetnek, veszélybe kerülhet a jelenleg az NB II-ben szereplő klub licenszének visszavonása, vagy a következő bajnoki szezonra történő meg nem adása! Már maga a bizonytalanság is problémát generál, hiszen a labdarúgók egymás között beszélnek arról, hogy hol van olyan állomáshely, ahol nem (vagy késve) fizetnek, ez pedig a szerződéskötéseket is ellehetetleníthetik.

A FEB a Kft. részéről hivatalos tájékoztatást nem kapott sem a tartozás mértékéről, sem annak okáról.

A Szombathelyi Haladás 1919-es megalakulása óta mindig a magyar labdarúgás első vagy második vonalában szerepelt. Mint a Haladás Szurkolói Kör tagja elmondhatom, hogy utóbbi létet – azaz az NB II-es szereplést – a drukkerek "elfogadják" és a csapat mellett kiállnak, amit bizonyít az is, hogy a 12 év óta először lezajlott Haladás–ZTE-tétmérkőzésen több mint 6000 hazai szimpatizáns látogatott ki a Rohonci útra bő három héttel ezelőtt.

Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Alpolgármester Úr!

Kérem szíves útmutatásukat, FEB-tagként van-e olyan tevékenység, aminek megtételével a Kft. normál működéséhez hozzá tudok járulni? Van-e olyan javaslat, amit megtehetek annak érdekében, hogy a Kft. jelenlegi likviditási helyzetéről pontos képet adhassak a városnak, mint tulajdonosnak? “

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet