Vészhelyzet a Rohonci úton: megszűnhet a Haladás futballcsapata

Még az is lehet, mehet, ki merre lát.

Régóta gyülekeznek a viharfelhők a Haladás háza táján, nemrégiben elmaradt fizetésekről és lehetséges sztrájkról írtunk Nem kaptak fizetést októberben a HVSE dolgozói, a klub vezetése nem válaszol kérdéseinkre 2023. October 17. 11:01 egy olvasói levél kapcsán.

Homlok Zsolt beígért támogatási pénzeit nem küldi, évek óta csak kölcsönt adott, amit nyáron kamatostul visszavett az egyesülettől. Szántó Erzsébet és holdudvara az érdi kézilabdacsapathoz hasonlóan itt is csődbe viszi az egyesületet. Az emberek, dolgozók nem tudják mit csináljanak, sztrájk van kilátásban - írta levelünk akkor.

Kérdeztük az egyesületet, nem válaszoltak. Ám ekkor a HVSE volt érintett, ahol késéssel elkezdték utalni a béreket. Ott a városnak nincs tulajdonrésze. A futball kft-ben viszont igen.

És most ott van baj, mégpedig elég nagy. Az alkalmazottak (játékosok, edzők, stábtagok) több hónapja nem kaptak fizetést a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságtól, ha a többségi tulajdonos, Homlok Zsolt nem rendezi az adósságot, decemberben akár meg is szűnhet a zöld-fehér együttes, értesült az ugytudjuk.hu.

Mindezek után újólag kérdésekkel fordultunk a klubhoz, megint nem kaptunk válaszokat.

Megkérdeztük a Haladás Szurkoló Kör elnökét is, aki érdeklődésünkre azt válaszolta: "Hallottunk az elmúlt hetekben sok mindent, amelyek elszomorítanak bennünket, mert az eddigi kommunikációjában a klub részéről nem ilyen jelent és jövőképet vázoltak számunkra. Csak reménykedni tudunk, hogy rendeződnek a viszonyok, és megfelelő körülmények teremtődnek ahhoz, hogy visszajusson a csapat minél előbb az első osztályba. A szurkolok, a Zete ellen is látható volt, igenis szeretik a Halit, és igény van jó focira Szombathelyen és a megyében. Meg kell hozni azokat a lépéseket, melyek segítségével rendeződhet a Klub sorsa, mert különben nagyon mélyre süllyedünk, ahonnan már visszajönni szinte lehetetlen küldetés!"

Hogy mit hallhatnak a szurkolók, abban az ugytudjuk információira hagyatkozhatunk, eszerint pedig a december 10. forduló után a játékosokat szélnek ereszti a klub, amely egyébként a tartozások miatt nem kapná meg a tavaszi szezonra a versenyengedélyt. Amennyiben ez így fog történni akkor a Haladás VSE NB III-as együttese marad Szombathely első számú csapata.

Haladás - Zalaegerszeg futball NB2
Mészáros D. Zsolt

Róluk itt írtunk bővebben a feljutásuk kapcsán, és Czeglédy Csaba, városi képviselő is azt mondta érdeklődésünkre, ha az NBII-es csapat működése ellehetetlenülne, a városnak az NBIII-as klub mellé kellene állnia.

Ez szép, ám a városnak a most csőd felé masírozó labdarúgó kft.-ben is van tíz százaléknyi tulajdonrésze, amivel valamit kezdeni kellene.

Ez azonban nehéz, hiszen egy nyári közgyűlésre, ahol a klub sorsáról lett volna szó, egyszerűen el sem mentek Mi lesz a szombathelyi labdarúgással? 2023. June 15. 15:09 , azaz, a viszony nem a legkielégítőbb, ha a hallgatást és bujkálást viszonynak nevezzük.

Czeglédy Csaba azt is mondta, hogy a most csütörtöki közgyűlésen megoldási javaslattal áll elő, ami az volna, ha nulláról kellene építeni a klubot, azt klubmenedzseri minőségben Artner Tamással lehetne elképzelni.

De még mindig ott van a pénz. Koczka Tibor képviselő az ugytudjuknak azt mondta: "Amennyiben tartozásmentes a klub, akár 1 forintért a város vissza tudja venni, persze kérdés az, hogy a működtetésre honnan lehet előteremteni a pénzt. 2015-ben Szombathely éppen azért vált meg többségi tulajdonától, mert kiderült, a csapatot "komoly szinten már nem tudja fenntartani az önkormányzat."

Igen ám, de hallani ötszázmilliós tartozásról is, de ezt is csak pletyka szintjén, mert a klub senkivel és semmivel nem áll szóba. Mi is csak várjuk a válaszokat, a város is várja, hogy megjelenjenek, de eddig semmi.

Egyelőre itt tartunk, reméljük a csütörtöki közgyűlés után okosabbak leszünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet