Pintér Sándor bizalmasának adta ki magát, 100 milliót kaszált vele - börtön vár rá

Azt mondta, hogy a belügyminiszter fedett nyomozójaként bármit el tud intézni.

Újabb börtönbüntetést kaphat az az M. István, aki temérdek pénzt kaszált azzal, hogy Pintér Sándor belügyminiszter bizalmasának és fedett nyomozónak adta ki magát. A férfi három év letöltendő büntetést kapott nemrég sikkasztás miatt – írta a 24.hu.

A Központi Nyomozó Főügyészség ezúttal vesztegetést állítva, hivatalos személyi jelleg színlelésével, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés és más korrupciós, valamint vagyon elleni bűncselekmény miatt állítja bíróság elé a férfit és három társát. Letöltendő börtönbüntetést kértek a bűnösségét tagadó férfire. A többszörösen büntetett előéletű budapesti férfi 2014 környékén azzal etette az ismerőseit, hogy jogász végzettségű és ügyvédként dolgozik. A férfi valójában nem rendelkezett felsőfokú végzettséggel és nem volt jogosult doktori cím viselésére sem.

M. István azt állította, hogy befolyásos rendőrségi és politikai kapcsolatokkal rendelkezik, és az általa ismert hivatalos személyek megvesztegetése révén bármilyen hatósági eljárást képes befolyásolni. A férfi 2014 és 2021 között kapcsolatba lépett több olyan vállalkozóval, akik egy gazdasági társaság felé fennálló követelésüket kívánták – akár jogellenesen is – visszaszerezni, továbbá olyan vállalkozókkal is, akikkel szemben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal előtt büntetőeljárás volt folyamatban.

A férfi valótlanul azt a látszatot keltette, hogy kormánypárti országgyűlési képviselőt, államtitkárt és egy minisztert veszteget, egy esetben pedig a miniszter fedett nyomozójának adta ki magát. Emellett a férfi egy budapesti székhelyű gazdasági társaság vezetőjeként a cég bankszámlájáról több magáncélú utalást indított és ezzel a rábízott cégvagyonból több, mint 33 millió forintot nyúlt le.

A többi vádlott a vesztegetési pénzt adta, vagy ígérte a férfinek abban a tudatban, hogy azzal hivatalos személyeket befolyásol majd. A vádhatóság szerint a férfi 133 millióval gazdagodott az általa elkövetett bűncselekményekből. Ebből közel 109 milliót sikerült lefoglalni tőle különböző kényszerintézkedésekkel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek