Hirtelen belenyúlt a kormány a Babakötvény-szabályokba

A rendelet már hatályba is lépett.

Hétfő késő este vadonatúj rendeletet hirdetett ki a kormány a Magyar Közlönyben: február 13-ától legfeljebb 1,2 millió forintot fizethetnek be minden egyes Start-számlára egy naptári évben. A kormány tehát korlátozza az egy évben egy gyermek után befektethető babakötvény összegét, amivel feltehetően a kamatkiadások kordában tartása a célja, jelenleg ugyanis a csúcson van a babakötvény kamata - írta meg a Portfolio.

A rendelet február 13-án hatályba is lép.

Mivel 2023-ban az átlagos infláció 17,6% volt, és erre fizet 3 százalékpontos kamatprémiumot a babakötvény, így aki ebben is megtakarít a gyermeke számára, az az idei évtől kezdődően 20,6%-os kamatot tehet zsebre. Annak sem kell megijednie, akinek korábbi sorozatú Babakötvénye van, ezek hozama a friss inflációs számokkal szintén átárazódik, tehát a régebbi sorozatok is 20,6%-kal fognak ketyegni februártól (ez a magas kamat 2025-ben íródik jóvá).

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek