Cser-Palkovics András bocsánatot kért a KDNP-től

A KDNP helyi szerepvállalásával kapcsolatban ugyanis tegnap "egy túl sommás választ adott".

Cser-Palkovics András sajnálatát fejezte ki, ha egy megjegyzésével a KDNP tagjait megbántotta, ez nem állt szándékában - írta Székesfehérvár fideszes polgármestere Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek, a KDNP elnökének írott levelében.

Cser-Palkovics András a KDNP sajtóosztálya által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott levélben felidézte: előző nap egy konferencia résztvevőjeként kapott egy kérdést a KDNP helyi szerepvállalásával kapcsolatban, amire sajnos egy túl sommás választ adott, mely a sajtó kontextust nélkülöző és bántóan keretező tálalásában az Ön és a KDNP számára rosszul eshetett.

A kérdés így hangzott: "Hogy járta ki magának Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester, hogy neve mellett nem szerepel a KDNP logója?" Cser-Palkovics pedig erre így válaszolt: "valós politikai szervezetek és közösségek jelennek meg mindenhol. És most a városról beszéltem természetesen."

Ma erre reagálva már így fogalmazott a levélben: "Ezúton is megkövetem tehát Miniszterelnök-helyettes urat és a KDNP azon tagjait, akik a kereszténydemokrácia és a kereszténység értékeit méltón és aktívan igyekeznek képviselni" - fogalmazott a székesfehérvári polgármester.

"Pártjaink országos szövetségére való tekintettel is, valamint Székesfehérvár, mint a magyar kereszténység egyik bölcsőjének polgármesterként is sajnálom, ha esetleg Önt vagy a KDNP tagjait megbántottam, ez nem állt szándékomban" - tette hozzá.

Ugyanakkor jelezte: azon álláspontja mellett kiáll, hogy a KDNP egykor sokkal aktívabb szerepet vállalt a fehérvári közéletben és a közösségi életben, amelyet meggyőződése szerint újra fel kellene vállalnia a helyi, regionális tagságnak és támogatóknak.

Egyúttal kifejezte készségét, hogy ha a "KDNP megújítaná szerepvállalásának karakterét és mélységét Székesfehérvár közösségi életében, mindig partnerként számíthatnak rám!"

A levél elérhető a KDNP oldalán, az alábbi linken: https://kdnp.hu/hirek/cser-palkovics-andras-levele-semjen-zsoltnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet