Túl lehet élni egy fesztivált anélkül, hogy leég a nadrágunk?

Az EFOTT fesztiválozóit kérdeztük, hogyan oldják meg kevés pénzből a négynapos bulit.

A kisebb vállalkozások mellett egyre több nagykereskedő is megtalálja azt a piaci rést, aminek köszönhetően a fesztiválokon egekbe szöknek az élelmiszerárak. Szerdán meglátogattuk a velencei-tavi Sukorónál megrendezett Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT), ahol a résztvevőket arról kérdeztük, hogyan lehet olcsóbban átvészelni a fesztivált.

Többen arról beszéltek, hogy vagy belépés előtt fogyasztanak alkoholt, vagy becsempészik azt. De megspórolják a fesztiválbérletek árát is azzal, hogy beállnak dolgozni, önkénteskedni.

Egész meglepő visszajelzéseket kaptunk arra a kérdésünkre válaszul, mennyit költenek el az eseményen. Egyes fesztiválozók egyetlen nap alatt képesek elherdálni egy átlagos Vas megyei egyhavi fizetésének Itt a lista, hol mennyi a nettó átlagkereset - Ön szerint Vas megye hányadik a sorban? May 06. 06:21 egyötödét. Mások viszont beérik a szabolcsi átlagbér 5 százalékával is.

A borsosnak tűnő árakat kollégánk összehasonlította 2700 forint a sör, 2000 a Red Bull, 3000 a hot dog – Itt vannak az osztrák fesztiválárak July 10. 07:02 az osztrák Butterfly Dance fesztiváléval. Mint kiderült, a magyarok részére jóval drágábbnak tűnő termékek a helyiek számára sokkal megfizethetőbbek, már amennyiben a magasabb havi jövedelmüket tekintjük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video