Nem tré a Treo

A Handspring bemutatta legújabb mobiltelefon-PDA hibridjét, a Handspring Treo-t.

A Handspring IMC Hungary (HDSys Kft.) ma mutatta be Magyarországon Treo elnevezésű kompakt kommunikátor családját, amely a mobiltelefon, a kábelnélküli e-mail, az üzenő és web-böngésző, valamint a Palm OS rendszerező előnyeit egyesíti egyetlen apró eszközben.

A Handspring Treo két változatban kapható: a Treo 180 beépített billentyűzettel rendelkezik a szövegbevitelhez, a Treo 180g pedig azok számára készült, akik jobban kedvelik a "Graffiti" szövegbeviteli felületet.
Mindkettő mától vásárolható meg, körülbelüli végfelhasználói ára 218.000.- Ft + áfa (GSM előfizetés nélkül.)

Jeff Hawkins, a Handspring alapítója és a Treo család vezető tervezőmérnöke így nyilatkozott: "A Treo alapötlete az volt, hogy a telefont és a kéziszámítógépet egy kisméretű eszközbe kombináljuk, így a felhasználóknak csupán egyetlen eszközt kell magukkal hordaniuk kettő helyett. Ez a két első Treo termék csupán a kezdetét jelenti annak az újító szellemű korszaknak, mely elé a Handspring néz, s amely alapvetően meg fogja változtatni az emberek közötti kapcsolattartás módját."

"Bármilyen egyéb terméktől eltérően a Treo 180 egy GSM telefont, valamint egy világszintű rendszerezőt egyesít magában, amely billentyűzettel és fejlett szoftverekkel van felszerelve telefonhívások lebonyolításához, e-mailek és üzenetek küldéséhez és fogadásához, illetve web-böngészéshez." - folytatta Hawkins. "A felhasználóknak tetszeni fog, hogy egy ilyen ingzsebnyi eszközben ennyi teljesítmény rejtőzik."

A cég tervei szerint a Treo-t minden Handspring disztribúciós csatornán keresztül forgalmazzák majd, beleértve a kiskereskedőket, a számítógép forgalmazókat és mobiltelefon szolgáltatókat, természetesen Magyarországon is.

Részletek
A fémkék színű Treo könnyen zsebre vágható csupán 11 x 6,9 x 1,8 cm-es méretével és a maga 153 g súlyával. A Treo Palm OS-t futtat, integrált kétsávos GSM modullal van felszerelve, melyet a Wavecom fejlesztett ki hang- és adatkommunikációs célokra (900/1900 MHz az USA-ban, Európában és Ázsiában, 900/1800 MHz csak Európában és Ázsiában), 16 MB memóriával, gyors 33 MHz Motorola Dragonball processzorral, tölthető litium-ion teleppel, HotSync kábellel rendelkező utazó töltővel és headsettel bír. A telep körülbelül 2,5 órás beszélgetési idővel és 60 órás készenléti idővel büszkélkedhet. Mindkét új termék 4-bites szürkeárnyalatos képernyővel rendelkezik és 160 x 160 pixelt képes megjeleníteni.

A Treo Palm Desktop szoftverrel kerül forgalomba, mely szinkronizálja a PIM adatokat az asztali gép és a kommunikátor között. Egy szoftver kapcsolóprogram is létezik a Microsoft Outlook-hoz a Windows felhasználók számára, mellyel adataikat szinkronizálhatják a Treo és az Outlook között. A külső fejlesztői szoftvermegoldások (külön kaphatók) segítségével a Treo egyéb asztali PIM szoftverekkel is szinkronizál, mint például a Notes-szal, az ACT!-tel vagy a Goldmine-nal.

A jelenleg is Palm OS eszközt használók könnyedén frissíthetik Palm Desktop szoftverüket és már meglévő adataikat átvihetik a Treo-ba, a termékhez kapott Handspring CD-ROM segítségével.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Életmód