Doom, a Pokol kapuja

Az ID által 1993-ban kiadott játék, a DOOM hihetetlen áttörést hozott az FPS játékokban. Most úgy tűnik, hosszú idő után ismét eljön a Doom kora.

Az ID által 1993-ban kiadott játék, a DOOM akkoriban hihetetlen áttörést hozott az FPS játékokban. Nem sokkal később jelent meg a Doom2, mely (sajnos) nem hordozott újítást az első részhez képest. Most végre tűnik, hogy hosszú idő után ismét eljön a Doom kora, és vele együtt egy új korszak.
A Doom3 grafikailag és játékmenetében minden eddig megjelent FPS-t felül kíván múlni, ami gyönyörű megjelenésének és a neves fejlesztőgárdának köszönhetően könnyen sikerülhet is. Várható, hogy a játékbemutatók rengetegében a jövő év egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért eseménye lesz a Doom III prezentáció, (-várva várjuk!).

A fejlesztők által közzétett képek láttán megdöbbentett a csodálatos grafika. Be kell vallanom, hogy ilyen lenyűgözően kivitelezett látványvilággal játékban még nem találkoztam. Hihetetlennek tűnt, hogy valójában is ilyen (lesz). Pedig igen! A Doom-nak mindig is megvolt a maga sajátos feelingje, a Doom III-ét csak sejteni lehet.
A megjelenés időpontja sajnos még bizonytalan. Egyes források szerint 2003 június 30-ra tehető. Na persze ahogy lenni szokott, tutira csúszni fog...

A játék hardverigénye finoman fogalmazva is illúzióromboló. Az eddig biztos, hogy a teljes élvezethez Directx9 kompatibilis monitorkártya szükséges. Ami ugye helyből azt jelenti, hogy az idén drága pénzért vásárolt GeForce4-ünk elég lesz ugyan, de mégsem az igazi. Az már csak hab a tortán, hogy a textúrák jelenleg 90 megát foglalnak, úgyhogy a grafikus kártyán jó, ha 128 Mb memória van... Processzorból minimum 1Ghz kell neki. Ez utóbbi még nem biztos, de nem nehéz kitalálni a képek láttán.

Az Activision bejelentése szerint a Doom III-at jelenleg PC-re fejlesztik, de a jövőben nem kizárt egy Xbox-os átirat sem. John Carmack, a QuakeCon 2002 rendezvényen úgy nyilatkozott, hogy az Xbox a tökéletes konzol a Doom III megjelentetésére, ezzel szemben a PlayStation 2 egyszerűen nem rendelkezik elegendő számítási teljesítménnyel a játék futtatására.
Ami szintén érdekes hír, hogy film készül a Doom III-ból. A szerződést még nem kötötték meg, de a Warner Bros Pictures komolyan érdeklődik utána. A tervek szerint a Mars egy elhagyott és elzárt bázisán játszódó történet főszerepét Lorenzo di Bonaventura játszaná. Ha a végleges szerződést megkötik, újabb játékból készült filmmel bővül a választék. De ez még odébb van...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Életmód