Az Internet sztárjai II.

Miért nem érdemes e-mailben szexuális élménybeszámolót küldeni a barátunknak. Feleségül vesznek-e bennünket, ha honlapon kérjük...

Nemrég indult sorozatunkban a világháló legnépszerűbb sztárjait mutatjuk be, olyan egyszerű, hétköznapi embereket, akik nagyrészt véletlenül, egyik napról a másikra lettek közismertek, világhírűek, ráadásul úgy, hogy sokuk azt sem tudta, miért kezd el egyszer csak mindenki róla beszélni...

Jelige: bárkiből lehet sztár, még ha az illető ezt nem is akarja...

Legénykérés pucér fotóval
Az akaratuk ellenére híressé váló Internet-sztárok közül a 24 éves Stephen McPherson története az egyik legpikánsabb. Hősünk februárban, Valentin-napkor gyanútlanul rácuppant a netre, és az első dolog, amit meglátott, nem volt más, mint az őt ádámkosztümben bemutató honlap, melyet barátnője, Sarah Jay készített. A csacska lány a hírek szerint így akarta kikényszeríteni, hogy McPherson elvegye őt feleségül. (Ez ám a romantikus lépés!) Sarah még egy üzenetet is intézett a netezőknek, melyben arra kért mindenkit, segítsék őt abban, hogy hét év együttlét után a férfi végre kérje meg a kezét.
Az oldal címe (ahogy az már lenni szokott) futótűzként terjedt el, olyannyira, hogy a nagy forgalom megbénította a szervert. (Azóta sem lehet elérni a web-helyet.) McPherson a sajtó munkatársainak csak annyit mondott az esetről, hogy Sarah csupán a barátja, és a kérdéses fotó egy vetkőzős pókerparti után készült. "Annak az esélye, hogy elveszem Sarah-t, nagyon kicsi." - nyilatkozta a történtek után.

Claire SwireMalackodás a magánlevelezésben
McPhersonhoz hasonlóan bizonyára más fajta népszerűségre vágyott Claire Swire is, aki nemi életének és vágyainak nyilvánosságra kerülésével lett ismert a netezők között.
Történt egyszer, hogy írt egy bujaságokkal és pikáns részletekkel telespékelt e-mailt a barátjának, akinek annyira imponált a többek között az orális szexről is értekező levél, hogy továbbküldte a haverjainak. A haverok aztán elküldték a saját haverjaiknak, és így tovább... Pár nap múlva az egész világ Swire kisasszony szexuális szokásain csámcsogott.
Claire Swire dührohamot kapott, kijelentette, hogy aljas tréfa áldozata lett, és rövid úton röptette egykori barátját, Bradley Chiat-t (vajon miért?J ). Claire Swire esetéből hatalmas botrány kerekedett, már csak azért is, mert ex-barátja egy jó nevű ügyvédi iroda alkalmazásában állt. Bradley Chiant alapos fejmosásban részesítették a főnökei, addigra viszont a sztorit olyan tekintélyes lapok is megénekelték, mint a Guardian, a The Times, sőt a BBC filmet is csinált róla.
Tanulság: magánlevelezéseinkben óvatosan fogalmazzunk, különösen, ha a malackodásainkról írunk!

Ellen FeissAz Ellen-kultúra kialakulása
Néhány tucat óra alatt lett a net-kultúra ikonja Ellen Feiss is, kinek pályafutása egy ütős kis Apple reklámból indult.
A cég új, "Switch" című, Microsoft-ot kigúnyoló reklámfilmjében Ellen kissé összekuszálódó nyelvvel, imbolyogva, gyanúsan vérágas szemekkel azt ecsetelgeti, hogyan halt be a papája Windows-os PC-je, miközben a házi feladatát készítette rajta. Az egész úgy fest, mintha Ellen a felvételek előtt cuppant volna le egy spangliról.
A marihuana és a tiltott könnyűdrogok rajongói pillanatok alatt rástartoltak a reklámspotra, amely pár óra leforgása alatt hihetetlenül népszerűvé vált - kezdetben az Egyesült Államokban, később világszerte. A júliusban bemutatott filmecske a nagy felfutás után ráadásul néhány napig nem volt elérhető az Apple honlapján, így a spotot a rajongók ide-oda küldözgették egymásnak, vagy felpakolták különféle tárhelyekre.
Ellen taskaA harminc másodperces filmről azóta is töretlenül folyik a vita, az egyik nagy kérdés például az, vajon anyagozott-e a felvételek előtt Ellen. Az "Ellen-hólabda" lavinává terebélyesedett, a rendszerint három napig tartó sztárkultuszt ma már több rajongói oldal is igyekszik életben tartani. Az egyik legnagyobb ilyen weblapon, a www.ellenfeiss.net-en például már Ellen-es pulcsit, pólót, bögrét, frizbit, egérpadot (stb.) is lehet rendelni.

Ellen pulcsiAllergiagyógyszer és fáradtság lenne a siker titka?
A civilben még csak tizenöt éves Feiss kisasszonyt azóta egyfolytában ostromolják a nagy nevű tévétársaságok talk show-vezetői, de mivel állítólag az Apple letiltotta őt a nyilatkozatokról, csak a napokban volt hajlandó interjút adni egy egyetemi újságnak.
Az interjúból kiderül, hogy a gimnáziumi padot koptató Ellen, saját bevallása szerint, a reklámfilm felvétele során nem állt kábítószer hatása alatt, pusztán csak az allergiagyógyszerétől és a fáradtságtól volt kissé letörve. Ellen elmondta még azt is, hogy a kérdéses reklámfilmet édesapja egyik barátja készítette, és ő csak egy kis ingyen-kajáért ugrott be a forgatásra. Mivel az aznapi forgatáson ő került legutoljára a kamera elé, már fáradt volt, nem igazán tudta összeszedni magát, és a már említett okok miatt is össze-vissza beszélt, érzése szerint nem is sikerült jól a felvétel. A forgatás után elutazott két hétre vakációzni, és mire hazaért, hírességnek kijáró fogadtatásban volt része. Ellen Feiss élete egy csapásra megváltozott, hírtelen mindenki interjút akart vele készíteni, sőt még egy komikus filmsorozatba is szerepeltetni akarták, de ő nem kér a népszerűségből. Az mindenesetre azért figyelemre méltó, hogy a nyár óta Ellen ügyeit már saját ügynök intézi...
Hamarosan a magyar háló-sztárokról is olvashatsz egy összeállítást!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Életmód