Netezz olcsóbban!

Kedves MATÁV területen élő internetező társak! Nem árt, ha ellenőrzitek tárcsázó beállításaikat, mert akár több ezer forintot is megspórolhattok.

Kedves MATÁV területen élő internetező társak! Nem árt, ha ellenőrzitek tárcsázó beállításaikat, mert akár több ezer forintot is megspórolhattok egy hónapban! Tanácsok saját tapasztalatok alapján.

2001. február elsejétől a MATÁV szolgáltatási területén nem számol fel kapcsolási díjat az internetszámos hívásokért. (51-es körzetszám, 2-vel kezdődő telefonszámok), ezért fontos, hogy ne helyi behívószám legyen beállítva..

Jobb, ha lekapcsolódsz!
A számlázás másodperc alapú, tehát ezentúl jobban megéri, ha akár fél percre is lekapcsolódunk a netről, amikor üresjárat van. (Célszerű a levelezőprogramban beállítani a "Kapcsolat bontása, ha kész" fület, így a gép automatikusan bontja a kapcsolatot az utolsó levél letöltése után. (Természetesen chatelés, ftp-zés, napsterezés, stb. közben ezt a pipát ki kell iktatni, hiszen nem szerencsés, ha a vonal hip-hop megszakad egy automatikusan indított levélellenőrzés után)
Hosszabb cikk olvasásakor is megéri offline módba vonulni, majd amikor sikerült a végére jutni az olvasmánynak, akkor újból irány az online szabadság!

Tárgyunk számszerűsítve
Másodpercenként csúcsidőben több, mint tizenöt fillért spórolhatunk ezzel! (Ez óránként 563 Ft. Lehet, hogy az óra soknak tűnik, de csak mindennap két perc üresjárat kell ahhoz, hogy ennyi összejöjjön egy hónapban.) Ehhez jön még a megspórolt kapcsolási díj (4,75 Ft \ sikeres kapcsolás) Ha eddig valaki naponta ötször ment fel a Netre, akkor egy hónapban több, mint 700 Ft-ot kellett kapcsolási díjra fizetnie.. De már egy átlag levelező és netező is ennél többször igényli postaládájának ürítését. (Nem is beszélve a szerelmes levelezést folytatóval, aki képes öt percenként megnézni, hátha jött már újabb levél.)

Fontos tudni, hogy a MATÁV megszüntette az éjszakai díjszabását, így az éjjeli telefonálgatás már lényegesen drágább.az eddiginél (A 150 Ft-os kedvezmény még él, így a kedvezményes időszakban inkább arra kell törekedni, hogy ne szakadjon meg a vonal!)

A telefonos kapcsolat ellenőrzése Windows 98 alatt:
Start-menü / Programok / Kellékek / Kommunikáció / Telefonos hálózat
Itt ki kell választani az internetezésre használt kapcsolatot, (amennyiben több van), jobb egérgombbal kattintani rajta és a Tulajdonságok pontot választani. .Ha nem 51-es a körzetszám, akkor fel kell venni a kapcsolatot az internetszolgáltatóval és megtudakolni az internetszámot.

Néhány nagy szolgáltató internetszáma:
Elenderes előfizetők: 06-51-201-400
MATÁVNET előfizetők: 06-51-201-201

Február elsejétől:

Csúcsidő reggel 7-től 18 óráig
Csúcsidőn kívül: 18-tól 7 óráig, valamint munkaszüneti napok

Internetszám hívásának díja: 7,50 Ft+ ÁFA csúcsidőben, azon kívül 3,75 Ft + ÁFA percenként

Sok sikert, és alacsonyabb telefonszámlát!

tánczos

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Életmód