Ideális popsztár

Elsőnek lenni sosem volt egyszerű dolog. Pedig Ákos mindenben szeret első lenni. Neki már akkor is volt honlapja,...

Elsőnek lenni sosem volt egyszerű dolog. Pedig Ákos mindenben szeret első lenni. Neki már akkor is volt honlapja, amikor a többiek azt se tudták eszik-e, vagy isszák a netet. Új médium, új kísérlet. Az eredmény: nem lesz könnyű a követőknek...

Persze, azt mondják, kétféle ember van: aki szereti Ákos zenéjét, és aki nem. Néha az utóbbiak megtérnek. Azt azonban talán mindenki elismeri, hogy Kovács Ákos tud valamit, amit a többiek nem.

Nézzük csak! 18 magyar, 5 angol nagylemez, 5 koncertvideo, 10 teltházas BS után jött, aminek jönnie kellett: Ákos rányúlt az új lehetőségre, és elkészítette a Hűség koncertfelvételt DVD-n is.

Külföldön a zenei DVD-k nem számítanak újdonságnak, akad belőlük bőven (Metallica-tól DJ Bobo-ig). Hazai készítésű lemez eddig még nem igazán volt, - a Dáridó DVD-t talán inkább hagyjuk - ezért Ákos korongját méltón nevezhetjük első és etalon kiadásnak.

A DVD technikai megoldásai és extrái tisztességesen kihasználják a lehetőségeket.

Profin elkészített szép és igényes menü, több mint 100 perc koncertvideó, tűléles képpel, ami szélesvásznú TV-re lett optimalizálva.

A hangra sem lehet rosszat szólni; a hagyományos sztereo sáv mellett újrakevert, 5.1-es hangsáv is helyett kapott, amit igencsak eltaláltak a hangmérnökök! Van audiokommentár is: Ákos, Lepe, Samu trió beszélgetnek a dalok alatt. Hát eddig ilyet se hallottunk... J

Az anyag feliratozott, ezért pluszpont jár. A kameraváltás gombot is (végre!) lehet nyomogatni: 7 esetben megtekinthetjük az adott dal korábbi verzióját (BS felvételek), vagy videóklipjét.

Helyet kapott egy kisfilm is a látványtervekről. Ez tényleg rövid... Viszont kárpótol az igencsak részletes fotógaléria.

A lemez technikailag vérprofi, ez tény. Én csak egy valamit hiányolok, de azt nagyon: a feelinget! Mert az sajnos sokszor nincs meg. Nem értem! A példa kedvéért a Méreg, Áradás, Ideális popsztár c. dalok alatt Ákos és csapata produkálja magát, viszont egy csomó szám alatt szinte semmi sem történik a színpadon. A koncert látványban nagyon ott van, de az előadók ugyancsak visszafogottnak tűnnek. A vágóteremben sokkal jobban kellett volna trükközni, variálni a kamaraállásokkal, és ezzel egy jóval pörgősebb anyagot lehetett volna összehozni. Ennek ellenére a lemez bevonul a kedvenceim közé - talán azért is, mert nekem egy dedikált változat jutott...

Linkek
Ákos honlapja
Xpress.hu

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Életmód