A reptér mellett voksoltak a vátiak - Magas részvétel a népszavazáson

Kiemelkedően magas lett a voksoláson megjelentek aránya Váton. A szavazásra jogosultak 77,69 százaléka járult az urnákhoz és 67,4 százalék szavazott NEM-mel, azaz tette voksát a repülőtér megépítése mellé.

A repülőtérre voksoltak a vátiak!

Népszavazáson mondtak nemet a vátiak a repülőtér létesítését megtiltó határozatra. A kissé nyakatekert kérdésre azoknak kellett nemmel válaszolniuk, akik szeretnék, hogy a község határában megépüljön a repülőtér. A népszavazás előtt a Levegő Munkacsoport egészségügyi ártalmakra hívta fel a figyelmet, míg a reptér-lobbi munkahelyek százait, fejlesztett infrastruktúrát ígért. Bár a részletek még nem publikusak, a beruházás értéke elérheti a 100 milliárd forintot és ezzel a térség legnagyobb volumenű repülőtér fejlesztése valósulhat meg. Úgy tudjuk, már Ausztriából is több érdeklődő jelentkezett. A repülőtér megépítése esetén logisztikai- és ipari park is létesülhet, valamint a magyar és a hazaira csatlakozó osztrák gyorsforgalmi utak fejlesztése is új erőre kaphat. Bővebb információ a tervekről, elképzelésekről a vonatkozó cikkben olvasható.

Kiemelkedően magas részvétel

Délig a választásra jogosultak 32 százaléka járult az urnák elé Váton, ahol a létesítendő repülőtérről írtak ki népszavazást. 303 érvényes szavazat kellett a sikeres szavazáshoz, 12 óráig 196-an adták le szavazatukat, 16 órakor már 390-en dobták az urnába szavazólapjukat, urnazáráskor pedig 470 név mellett szerepelt aláírás a hivatalos íven. Ez utóbbi 77,69 százalékos részvételt jelent. 317-en NEM-mel (67,45%), 146-an IGEN-nel (31,06%), 7-en pedig érvénytelenül szavaztak. A szavazólapon a következő kérdés szerepel: "Akarja-e Ön, hogy Vát Község Önkormányzata Képvidselő-testülete, Vát Község Településszerkezeti és szabályozási tervében megtiltsa Vát község közigazgatási területén belül Repülőtér létesítését?"

Népszavazás Váton a repülőtérről
Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Kis titkolózás, nagy beruházás – Közel van a váti reptér építése

Ha minden jól megy, 2012-ben megnyit a Vas megyei kereskedelmi repülőtér. Ennél sokkal többet nem sikerült megtudnunk a Sia-Port Kft. sajtóegyeztetésén.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet