Négy ország részvételével kezdődik csütörtökön a Savaria Női Röplabda Kupa

A mérkőzések az Aréna Savariában lesznek, ezer forint lesz a belépőjegy, és kell a védettségi igazolvány.

Megtiszteltetés a városnak, hogy négy ország válogatottja vesz részt a csütörtökön kezdődő tornán, és kérem a szombathelyieket, hogy nézőként vegyenek részt a mérkőzéseken - mondta László Győző, Szombathely sportért (is) felelős alpolgármestere a kedd délelőtti sajtótájékoztatón.

Mint már írtuk Augusztus 5-től három napon át a női röplabda válogatottak otthona lesz az Aréna Savaria 2021. August 02. 07:07 , augusztus 5-én kezdődik a 39. Savaria Női Röplabda Kupa az Aréna Savariában. A torna az augusztus 18-án kezdődő horvátországi Európa Bajnokság felkészülési eseménye, négy ország válogatottja vesz részt rajta. A házigazda magyarok mellett Azerbajdzsán, Csehország és Hollandia csapatai küzdenek meg egymással körmérkőzéses formában.

Sajtótájékoztató a 39. Savaria Női Röplabda Tornáról
Mészáros D. Zsolt

A csütörtökön kezdődő, és szombaton záruló tornán naponta két-két mérkőzés lesz, a mérkőzésekre ezer forint a belépő, védettségi igazolvány szükséges. (A részletes program cikkünk végén olvasható.)

Sarlós Márton, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja, a női válogatott csapatvezetője a sajtótájékoztatók kifejtette, a magyar válogatott az elmúlt három hétben erőnléti felkészülésen vett részt Győrben, a tornán a taktikai elemeket gyakorolják majd.

Hozzátette, a játékosok egy hosszú, nézők nélküli szezonon vannak túl, most újra hozzá kell szokniuk a nézők előtti játékhoz. Megjegyezte, a csapat szándéka, hogy visszavágjon Azerbajdzsánnak az azerbajdzsáni edzőtáborban elszenvedett vereségért.

Balról: Sarlós Márton és Jakub Gluszak
Mészáros D. Zsolt

Jakub Gluszak, a női röplabda válogatott szövetségi kapitánya kijelentette, a csapat egyre színvonalasabb játékot mutat be, de még van hova fejlődni. Az Eb előtt a torna jó lehetőséget ad arra, hogy kijavítsák a gyengeségeket.

Mint mondta, két és fél hónap kemény munkán vannak túl, örülnek, hogy három erős európai csapat ellen léphetnek pályára, mert az ilyen mérkőzéseken jönnek elő a gyengeségek. A torna után van még másfél hét arra, hogy az itt szerzett tapasztalatokat beépítsék. Nehéz Eb lesz, az első naptól kezdve észnél kell lenni - mondta a szövetségi kapitány.

A tájékoztatón megtudtuk, hogy a torna után kezdődő egy hetes szombathelyi edzőtáborban jelölik ki az EB-re utazó keretet. 15 játékossal készül a válogatott, de az Eb-keret csak 14 fős. Sarlós Márton hangsúlyozta, a játékosok közül mindenki megérdemli, hogy ott legyen az Eb-n, de a keretet akkor is ki kell jelölni majd.

Balról: Kalmár Attila
Mészáros D. Zsolt

Kalmár Attila, a szervező Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója felidézte, hogy 1973-ban indult a torna, az akkori megyei és városi vezetők úgy gondolták, hogy Szombathelynek kell egy olyan esemény, amire az egész világ odafigyel. Kezdetben a világ legjobbjai játszottak a Savaria Női Röplabda Kupán, volt, amikor kétezer néző volt jelen a meccseken.

A kupát azonban nem minden évben tudták megrendezni, ezért lehet idén a 39. tornáról beszélni. A Pannonsport Kft. 1990-ben kimondottan a torna megszervezésére jött létre, akkor ugyanis az állam kivonult a sport támogatásából pár évre. Az volt a feladatuk, hogy szponzori támogatásból szervezzék meg a tornát, ami sikerült is.

Kalmár Attila azt is elmondta, az idei torna megszervezésének négyszer futottak neki. Először pont egy éve, akkor a járvány miatt nem tudták megrendezni. Idén januárban szintén a koronavírus miatt kellett elhalasztani a tornát, májusban volt a harmadik kísérlet. Akkor viszont a Falco kosárlabdacsapatának a rájátszása zajlott az Arénában, így maradt az augusztusi időpont.

Kalmár hozzátette, az Aréna Savaria kitűnő helyszín a tornának és az Eb felkészülésnek, ugyanolyan körülmények vannak, mint amelyek az Európa Bajnokságon várják a csapatot. Felsorolta a főszponzorokat, a szombathelyi önkormányzatot, a Galambos cégcsoportot és a Falco Zrt-t is azzal, hogy a többi támogatójukat is meg tudták tartani.

Program

39. Savaria Női Röplabda Kupa

Helyszín : Aréna Savaria

2021. augusztus 05-07.

Mérkőzések:

2021. 08.05.

17:00 CZE – NED
19:30 HUN – AZE

2021.08.06.

17:00 NED – AZE
19:30 CZE – HUN

2021.08.07.

17:00 AZE – CZE
19:30 HUN – NED

A rendezvény belépőjeggyel tekinthető meg, ára 1.000 Ft.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport