40 százalékkal is drágulhat a társasházak közös költsége

Ha ez eddig nem aggasztotta volna.

Nehéz helyzetbe kerültek a társasházak és a társasházkezelők, akiknek jövőre minden bizonnyal jelentősen meg kellene emelniük a közös költségeket a rezsi változása, az infláció és az elszálló karbantartási árak miatt – mondta Molnár Sándor, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének főtitkára az RTL Híradónak.

Molnár szerint a drágulást indokolja, hogy a karbantartási, felújítási területen rendkívül megugrottak az árak, és a szegmens díjszabásában még a forint árfolyamváltozásai is meglátszanak. Például egy lapos tető szigetelése nagyjából kétszeresére drágult az elmúlt három évben. „Ez pedig a közös költség 20-30, de akár 40 százalékos drágulásával is járhat.”

Szintén közrejátszik, hogy a katás adózás átalakítása miatt a karbantartási munkákért jelentősen többet kell majd fizetniük a társasházaknak. Molnár elmondása szerint gyakorlatilag majdnem minden takarító katás volt, így ők sem tudják tartani a korábbi árakat. A közös képviselőknek is meg kellene emelni a fizetésüket a 20 százalékos infláció miatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek