Frissdiplomás lány halálos balesete – helyszíni beszámoló

Ünnepségre készült, végül gyászolni kénytelen annak a fiatal lánynak a családja, aki a SEK-be indult átvenni a diplomáját. A sajtóban sokféleképpen tálalták a balesetet, de a nyugat.hu információját a diplomaosztóra indult fiataltól mindenhol átvették. Képes beszámoló.

Ünnepelni indultak

Szombathelyre, a Savaria Egyetemi Központba indult a Győr-Moson-Sopron megyei Ivánbólegy fiatal pár pénteken délelőtt, a 22 éves lány diplomaosztójára. A lány barátja vezetett. A szülők tíz perccel utánuk indultak, de nem messze a falutól gyomorszorító látvány tárult a szemük elé. A fiatalok autója az árokban feküdt, szinte felismerhetetlenül összetörve. A Citroen Xsara anyósülésén utazó frissdiplomás lányon már nem lehetett segíteni. Barátja megúszta a balesetet és megtörten mondta el a rendőröknek, mire emlékszik. Úgy tudjuk, azt állította, hogy a dombon felérve egy személyautó jött vele szemben, átlógva az ő sávjába, ezért kormányozta az autóját a padkára, ami dobbantóként lökte át az autót a szemközti oldalra. A Citroen átsodródott a bal oldali árokba, kitört két fát, majd átfordult a tetején.

Diplomaosztójára tartott, de balesetben meghalt a 22 éves lány
Diplomaosztójára tartott, de balesetben meghalt a 22 éves lány
Tánczos Mihály

Hogyan látta a szembejövő?

A nyugat.hu beszélt az állítólagos „átlógó” autó beledi sofőrjével.

- Rendszeresen járok ezen az útszakaszon és tudom, hogy sok a vad, ezért nem hajtottam gyorsan. Körülbelül hetvenes tempóban jöhettem. Láttam, hogy viszonylag nagy sebességgel jön szembe egy autó a saját sávjában, de nem foglalkoztam vele. Aztán a visszapillantóba nézve azt láttam, hogy átszáguld az úton és eltűnik az árokban. Azonnal megálltam és visszarohantunk segíteni, de sajnos már hiába – mondta a Skodát vezető férfi. A rendőrség szakértő bevonásával igyekszik megállapítani, mi történhetett a tragédia előtti másodpercekben.

Három óra múlva jött a halottszállító

A fiatal lány holtteste az árok szélén feküdt. Szülei térdeltek mellette, simogatták, búcsúztak tőle mérhetetlen fájdalommal. Néhány órával korábban még büszkén készültek a diplomaosztóra. Ilyen tragédiára senki nem számít. A rendőrök és a szakértők diszkréten arrébb vonultak, nem zavarták meg a gyászoló hozzátartozókat, várták a halottszállítót. Az azonban nem jött. Végül három órával a baleset után érkezett meg a helyszínre. Úgy tudjuk, az értesítés után még legalább egy temetésen segédkeztek a dénesfai temetkezési cég emberei, csak ezután indultak az iváni balesethez. Ez alatt a Simaság – Iván közötti útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

Szombathelyi diplomaosztóra tartó 22 éves lány halt meg Iván határában
Szombathelyi diplomaosztóra tartó 22 éves lány halt meg Iván határában
Tánczos Mihály

Megemlékeztek a tanítványról

A Savaria Egyetemi Központban 11 órakor kezdődött a diplomaosztó. Az ünnepség gyászos bejelentéssel kezdődött, a hallgatók és az oktatók egy perces néma felállással emlékeztek meg a tragikus hirtelenséggel elhunyt frissdiplomás hallgatóról.

Ballagás előtt halt meg a diáklány

Iván településtől kb. 30 kilométerre található Szany, szintén Győr-Moson-Sopron megyében. Itt májusban fordult tragédiába az ünnepi készülődés. A bátyjával viccelődött, majd nem sokkal később összeesett és meghalt Nyári Szabina, aki két óra múlva ballagott volna iskolájából. Éppen asztalokat raktak le édesapjával egy kisbuszból a ballagás utáni családi összejövetelhez, amikor Szabina összecsuklott.

- A férjem segélykiáltására szaladtam ki, rohantam a lányomhoz, akinek fennakadtak a szemei. Két mélyet sóhajtott és vége volt. Azonnal hívtuk a mentőket. Nemsokára visszahívott minket a mentőorvos és mondta, mit csináljunk. Kemény voltam, lélegeztettem, szívmasszázst alkalmaztam és nagyon féltem. A mentők egy órán keresztül próbálták visszahozni, de hiába - elevenítette fel a tragikus délutánt Nyári Zoltánné, aki egy hónapja temette el az édesanyját, néhány hónappal az édesapja halála után. - Szabina néptáncolt, kézilabdázott, szórólapot hordott. A torkával volt hosszabb ideje gondja, de volt vele orvosnál. Ő maga sütötte meg a süteményeket a ballagásra, senki nem gondolta, hogy a saját halotti torán lesz feltálalva!

Ballagása napján halt meg a szanyi diáklány
Élt 18 évet...
Tánczos Mihály

A tragédiát a lány iskolájának igazgatója hivatalosan is bejelentette a rendezvény előtt. A diákok sírva fogadták a hírt. Szabinának öt testvére van. A legkisebb, 4 éves ikerpár egyik tagja még nem érti mi az a halál. Ő azt hiszi, Szabina "megállt a temetőben" és várja, hogy hazajöjjön hozzá játszani.

Szabina keresztjére a ballagásra szánt csokrot kötötték. Rajta jókívánság és jó tanács a sikeres és boldog élethez. Ebben már nem lehetett része a lánynak.

- A ballagási ajándékomat sem tudtam odaadni neki. Megbeszéltük, hogy tőlünk nem kap semmit, mert nem állunk jól anyagilag. Titokban tartottuk, hogy nagy meglepetés legyen - törölgette a szemét még a temetés előtt az anya, de folytatni már nem tudta a mondatot, zokogásban tört ki.

Lottó ötössel felérő szerencse Tormásligetnél

Szintén pénteken Vas és Győr-Moson-Sopron megye határánál egy osztrák rendszámú BMW soproni sofőrje haladt Tormásliget felé, amikor egy bal kanyarban áttért a szemközti sávba és ütközött az érkező Iveco tehergépkocsi hátuljával. A személyautóban utazók közül hárman könnyebben, a jobb hátsó utas súlyosan megsérült. A BMW totálkárosra tört, a teherautóban kb. 300 ezer Ft kár keletkezett. Talán beszédes adat, hogy a BMW az első ütközéstől számítva kb. 130 méterre állt meg úgy, hogy leszáguldott az útról, a gyökeréig lebontotta a földet az út mellett álló fának, majd visszapattant az útra, ahonnan újra a fasor közé csapódott. Itt átrobogott egy kivágott fa helyén, majd kicsivel elkerülve egy másik nagy fát visszatért az útra, ahol az aszfaltot felszabva visszasüvített a saját oldalára és itt dőlt árokba.

Baleset Tormásliget közelében
Baleset Tormásliget közelében
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Diplomaosztóra tartott, meghalt a fiatal lány

A Savaria Egyetemi Központ diplomaosztójára igyekezett az 22 éves iváni lány aki halálos balesetet szenvedett Simaság és Iván között.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló